TOPLUMUN İÇİNİ ÖĞRETMEN,

TOPLUMUN İÇİNİ ÖĞRETMEN,

DIŞINI BELEDİYE KURAR

   Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar toplumun her kesimiyle birlikte olmaya sürekli halkın içinde yer almaya devam ediyor. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın bugünkü durağı eğitim camiası, öğretmenler ve öğrencilerdi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Öğretmenler Günü´nü Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileriyle beraber ?Yerel Yönetimlerin Eğitimdeki Yeri? konulu söyleşiyle değerlendirdi.
Öğretmenlerin toplumu kuran, herkesin hayatında önemli bir yer edinen kişiler olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı, vefat eden öğretmenlere Allah´tan rahmet; hayatta olanlara sağlıklı, huzurlu, uzun ömür dileyerek ilkokul öğretmeni Mehmet Esmer başta olmak üzere bütün öğretmenlerini saygıyla anıp ellerinden öptüğünü belirtti.
Bugün gelinen noktada yerel yönetimlerin birçok alanda olduğu gibi eğitim ve öğretim alanında da görev ve yetkileri olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Gelinen noktayı yeterli görmüyoruz ama imkânlar çerçevesinde iyi örnekler ortaya koymaya çalışıyoruz. Dünya´da sınırların ortadan kalkması, bilginin hızlı yayılımı birçok şeyin değişmesini gerekli kılmaktadır. Bilgi çağına uygun insan yetiştirmek ve bu çağa uygun birer birey olmak istiyorsak muhakkak ki eğitim ve toplumun kurulmasında hepimize büyük görevler düşüyor. Toplumun içini öğretmen, dışını belediye kurar? dedi.
Kırtasiye Paketi, TEOG Seti, Bilim Müzeleri Gezisi, Semt Konakları, Kadın Gelişim Merkezleri gibi eğitime destek amaçlı hizmetlerini anlatan Başkan Çolakbayrakdar," Biz medeniyetler kuran ecdadın torunları olarak ´insanı yaşat ki devlet yaşasın´ felsefesini en büyük miras olarak görüyoruz. Bu felsefe doğrultusunda insanın mutluluğunun, refahının, huzurunun artması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız. İnsan hayatını kolaylaştırmak bizim ana gayemizdir. Ülkemizdeki yerel yönetim uygulamaları batıdan yaklaşık 400 yıl sonra başlamasına rağmen, Dünya´ya baktığımızda gururla söyleyebilirim ki yerel yönetimler olarak hiçbir şekilde modern dünyanın gerisinde değiliz. İnşallah daha da iyi olacağız, bu seviyeyi daha da ileriye taşıyacağız. Eğitimin her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz? şeklinde konuştu.
Rutin belediye görevleri dışındaki faaliyetleri, ´ilgi ve görev alanımıza girmiyor´ düşüncesiyle dışarıda bırakmadıklarının altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ?Söz konusu insan, gençlik ve eğitimse üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışırız. Her kurum kendi tanımlı görevini en iyi şekilde yapmalıdır. Herkes kendi evinin önünü süpürse sokak, dolayısıyla şehir temiz olur. Kayserimizin son dönemde yetiştirdiği âlimlerden rahmetli Abdullah Saraçoğlu Hoca, ´iyi bir eğitim ve öğretim için 4 temel unsur olması gerekir: Ananın ketesi, babanın kesesi, hocanın nefesi ve öğrencinin hevesi´ derdi. Burada biz, ´babanın kesesi´ kısmında öğretim mekânlarının daha düzenli, çağdaş normlara uygun olabilmesi için elimizden gelen fiziki faaliyetleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. ?Halka hizmet Hakk´a hizmettir´ şuuru içerisinde hareket etmeye çalışıyoruz? şeklinde görüşlerini ifade etti.
Okul Aile Birliği üyeleri ve Okul Müdürü Mehmet Aksoy´la birlikte 9/C sınıfında bir süre matematik dersine de katılan Başkan Çolakbayrakdar öğrencilere," Derslerimize çok çalışırken spor, sanat, sosyal ve kültürel alanları da ihmal etmeyin. Yenilikleri takip edin, kendinizi zinde tutun" şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Başkan Çolakbayrakdar 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okul öğretmenlerine hediyeler verdi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor