Toplu Taşıma Zincirine Bir Halka Daha

Toplu Taşıma Zincirine Bir Halka Daha

İki hafta önce Beyazşehir-İldem Raylı Sistem Hattını Kayserililerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi hattını da hizmete açtı. Raylı Sistem`in 3. Etabının açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve Erciyes Üniversitesi`nde iki ayrı

"TÜRKİYE`NİN EN GÜZEL RAYLI SİSTEMİ KAYSERİ`DE"

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Üniversite Hattı ile birlikte raylı sistem hattı uzunluğunun 30 kilometreyi geçtiğini, araç sayısının ise 38`e ulaştığını söyledi. Talas ve Anayurt hatlarının yakında başlayacağını ve hat uzunluğunun 42 kilometre olacağını dile getiren Başkan Özhaseki, araç sayısının da yeni araçlarla birlikte 72`ye ulaşacağını ifade etti. Dünyanın en iyi toplu ulaşım sistemini Kayseri`ye getirdiklerini belirten Özhaseki, "Bugüne kadar raylı sistem için dünya çapında üç ödül aldık. Bu ödüller ne denli modern bir sistemi Kayseri`ye getirdiğimizin göstergesi. Kayseri`de Türkiye`nin en güzel raylı sistemi çalışıyor" dedi.

"BU KERVAN HİZMET KERVANI"

Raylı sistem dışında Kayseri`ye yapılan hizmetlerden de bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, "Cumhuriyet Meydanı`ndan etrafımıza bakınca bile onlarca hizmetimizi görebiliyoruz. Büyükşehir adeta hizmet kervanı gibi. Gittiği her mahalleye hizmet götürüyor, hayır götürüyor, bereket götürüyor" diye konuştu. Artık yeni bir dönemin başladığını ifade eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Depreme dayanıksız olan, eski olan mahallelerin yeniden yapılacağı bir dönem başlıyor. Yalnız burada bir prensibimiz var. Yeniden inşa edilecek bölgelerde oluşacak rant, oralarda oturan insanların olacak. Söylediklerimizi yapacak, birikimimiz, bilgimiz, bütçemiz ve gücümüz var. Seçim günleri hesap günüdür. Biz gittiğimiz her yerde yaptığımız hizmetler nedeniyle dualarla karşılaşıyoruz."

ÜNİVERSİTEYE İLK SEFER

Başkan Özhaseki`nin konuşmasının ardından raylı sistem aracına binilerek Erciyes Üniversitesine hareket edildi. Başkan Özhaseki`nin kullandığı aracı tıklım tıklım dolduran Kayseri protokolü ve vatandaşlar bu önemli sefere şahitlik etti. Erciyes Üniversitesine giden ilk raylı sistem aracına yol boyunca da evlerin balkonundan ve sokaklardan vatandaşın büyük ilgisi vardı.

"ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Raylı Sistem Üniversite Hattının ilk seferini yapan raylı sistem aracını Fen Edebiyat Fakültesi önünde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler karşıladı. Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Rektör Fahrettin Keleştemur, sözlerine "Bugün üniversitemiz için önemli bir gün" diyerek başladı. Erciyes Üniversitesi`nin raylı sisteme kavuşması nedeniyle Başkan Özhaseki`ye teşekkür eden Rektör Keleştemur, şehrin son dönemde çok geliştiğini belirterek, "Eğer şehir bu kadar gelişmeseydi dışardan öğretim üyelerini Kayseri`ye getirmekte zorlanırdık" dedi.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor