TİYATROCULAR

TİYATROCULAR

HACILARDA BULUŞTU

Kayseri´de faaliyet gösteren Tiyatro grupları Hacılar´da bir araya geldi. Hacılar Tiyatro Topluluğunun (HTT) ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Tiyatronun gelişimi ve yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. 

Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi´nde, Yönetmen Mustafa Tuna´nın moderatörlüğünde düzenlenen ve Kayseri´de faaliyet gösteren Tiyatro gruplarının temsilcilerinin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan HTT Yönetmeni Mustafa Tuna, ?Kayseri´de tiyatro sanatının yükünün çeken arkadaşlarımız şuan burada. Bu toplantıdaki amacımız Kayseri´de tiyatroyu ve tiyatrocuyu nasıl geliştirebiliriz. Bizim evet sorunlarımız var. Ancak bunları hem halk tarafından, seyirci tarafından hem de tiyatrocu tarafından nasıl geliştirebiliriz bunu tartışmak için bir araya geldik.? dedi.

Hacılar Tiyatro Topluluğu (HTT), Artizhane Sanat, Kayseri Sahne Tiyatrosu (KAST), AGÜ Sahne, Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ekibi (GÜFTE), Düşler Sahnesi Sanat Topluluğu, Janti Sahne, Diş Hekimliği Fakültesi Tiyatro Topluluğu (DİFTT), Asr-ı Temaşa Sanat Topluluğu, Kocasinan Çocuk Kulübü ve Kelebek Tiyatrosunun temsilcilerinin yaşadıkları sorunları, görüş ve önerilerini belirttikleri toplantının sonunda, toplantıların tekrar ve devamlılığı, ortak sosyal medya platformunda faaliyet, ortak sosyal medya grubu oluşturulması, gruplar arası iletişimin artırılması ve yardımlaşma, ortak faaliyet ve çalışmaların gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi