TİYATROCU İNAN ULAŞ TORUN:

TİYATROCU İNAN ULAŞ TORUN:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2012-2013 Tiyatro Sezonu, tiyatrocu İnan Ulaş Torun'un ‘Tiyatro Üzerine Bir Söyleşi’ programı ile açıldı. Söyleşiye gençler, yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen programa Büyükşehir Belediyesi'nden üst düzey yöneticiler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırtaşı, Büyükşehir Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü öğrencileri, davetliler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.
Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin yıl içerisinde birçok kültür sanat etkinliğine imza attığını ifade eden Durukan, "Konserden söyleşiye, panellerden sergilere kadar çok çeşitli alanlarda düzenlediğimiz etkinliklerde tiyatroya ayrı bir önem veriyoruz. Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencilerimiz Haziran ayı sonuna kadar istisnasız her Cuma günü büyük oyunu, her Pazar günü de çocuk oyunu sahnelemeye devam edecek. Ayrıca Türkiye'nin uluslararası nitelikteki ilk ve tek Liselerarası Tiyatro Festivali'ni Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. Festivalimizin bu yıl 8.sini yapacağız. Şu ana kadar 188 okul bu festivale katıldı, yaklaşık 140 bin kişi bu festivali izledi ve3 bine yakın insan da bu festivalde rol aldı." diye konuştu.
Tiyatro etkinlikleri gerçekleştirirken zaman zaman da ünlü tiyatrocularla gençlerle buluşturduklarını kaydeden Durukan, 2012-2013 tiyatro sezonu açılış programına katılımından dolayı İnan Ulaş Torun'a teşekkür etti.
Durukan'ın konuşmasının ardından TRT'de yayımlanan Altı Mantı dizisinde Kayserili bir ailenin çocuğunu canlandıran İnan Ulaş Torun, katılımcılarla "Tiyatro Üzerine Bir Söyleşi" gerçekleştirdi.
Konuşmasında Kayseri'de olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Torun, Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin devlet desteği olmaksızın her alanda çok güzel işler yaptığını belirten Torun, "Bu kadar güzel işlerin yapıldığı bir şehre gelmek beni çok mutlu etti. Kayseri, Anadolu'nun mükemmel şehri." dedi. Torun, Büyükşehir Belediyesi'nin liselerarası düzeydeki ilk ve tek tiyatro festivali olan böylesine bir etkinliğin Türkiye'nin sanat başkenti diye anılan şehirlerde dahi olmadığını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne böylesine önemli bir organizasyonu hayata geçirdiği için teşekkür etti. Kayseri'de tiyatroya ilgi duyan öğrencilerin oldukça şanslı olduğuna dikkat çeken Torun, "Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda çok sayıda öğrencinin tiyatro eğitimi aldığını öğrendim. Ayrıca öğrencilerin çalışma yaptığı salonları gezdim. Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere sunduğu imkanlar beni çok etkiledi." ifadelerinde bulundu.
Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Torun, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

 



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı