TİRYAKİLERİN ALANI DARALIYOR

TİRYAKİLERİN  ALANI  DARALIYOR

Tütünle savaşta dünyada örnek ülkelerden biri haline gelen ülkemizin sigarayla mücadelesinde yeni stratejiler geliştirmek üzere 2013-2017 yıllarını kapsayacak eylem planı hazırlanıyor.

Ana hedeflerinden biri sigara içilebilen alanların daraltılması olan eylem planı üzerinde çalışan uzmanlardan, bazı ülkelerdeki gibi 15 yaş altı çocuklar ve hamilelerin yaşadığı evlerde sigara yasağı uygulanması önerisi geldi.

 

 

Hazırlanan eylem planında  yer alan bir diğer öneride  ; sigarayla mücadelede okullarda eğitimci ve velilere yönelik eğitimlere ağırlık verilmesi, her düzeydeki eğitim kurumunda ''Sigarasız okul'' normunun güçlendirilmesi  gündeme gelirken  tıp ve sağlık bilimleri fakülteleri ile diğer yüksek öğrenim kurumlarının müfredatına sigarayla mücadele konusunda bilgi, tutum ve davranış değişikliği oluşturacak konuların konulması, sigara içilebilen alanların azaltılması ve sigara bıraktırma etkinliklerinin artırılması suretiyle tiryakiliğin toplumda kabul edilen bir davranış olmadığı mesajının verilmesi kararı da öneri olarak yer aldı.

 

 

Toplumun tamamında sigara karşıtı bir tutum oluşturmayı hedefleyen, bunun için sigara içilen alanların daraltılması, evler, özel araçlar ve açık alanların büyük bölümünün de sigara yasağı kapsamına alınması gerektiğine  dikkat çekilen öneriler paketindeki  “özel araçlarda ve 15 yaşın altında çocuk ve hamile bulunan evlerde sigara içilmesinin yasaklanması konusundaki  öneriyi sokakta ki  vatandaşa  sorarak  ne derece destek göreceğini test ettik. İşte vatandaşın sigara yasağına yaklaşımı…..

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı