TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİNDE GÖREV YAPAN İKİ PROFESÖR EMEKLİ OLDU.

TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİNDE GÖREV YAPAN İKİ PROFESÖR EMEKLİ OLDU.

Emekli olan profesörler için ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi konferans salonunda tören düzenlendi. Düzenlenen törene ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, doktorlar ile emekli olan Prof. Dr. Mustafa Kür

Törende bir konuşma yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, “Ben çok uzun yıldan beri kendilerini tanıyan, birlikte çalışma mutluluğuna kavuşmuş olan bir akademisyenim. Ben 1980 yılında Erciyes Üniversitesi’ne asistan olarak başladım. O zaman Mustafa hocamız hastanenin başhekimiydi” şeklinde konuştu.
Keleştemur, “O dönemde hastanede çok az insan vardı. Mutlaka hocalarımızdan bir tanesinin bir idari görevi oluyordu. Dolayısıyla 32 yıllık bir birlikteliğimiz var. Aynı departmanda çalışmadık ama aynı kurumda çalıştık. Zamanında hastane ufak olduğu için birbirimizi tanıma imkanı oluyordu” ifadelerinde bulundu.
ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven ise, “, “Ben çok uzun yıldan beri kendilerini tanıyan, birlikte çalışma mutluluğuna kavuşmuş olan bir akademisyenim. Ben 1980 yılında Erciyes Üniversitesi’ne asistan olarak başladım. O zaman Mustafa hocamız hastanenin başhekimiydi” şeklinde konuştu.
Keleştemur, “O dönemde hastanede çok az insan vardı. Mutlaka hocalarımızdan bir tanesinin bir idari görevi oluyordu. Dolayısıyla 32 yıllık bir birlikteliğimiz var. Aynı departmanda çalışmadık ama aynı kurumda çalıştık. Zamanında hastane ufak olduğu için birbirimizi tanıma imkanı oluyordu.” ifadelerinde bulundu.
ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven ise, “Yeni öğretim görevlileri olarak, hocalarımızın buraya olan katkılarını çok iyi anlatacak durumda değiliz. Ben hocalarımı daha çok idari görevden dolayı tanımaya başladım. Yaklaşık 4-5 yıldır daha iyi tanıyoruz. Ondan önceki yıllarda sadece orada karşılaşıyorduk. Hocalarımızın burası için ne kadar değerli olduğunu görmemiz mümkün olmuyordu. İdarecilik döneminde gördük ki, hocalarımız hem üniversitemizin kuruluşunda hem de tıp fakültemizin kuruluşunda ve bugünlere gelişinde çok önemli katkıları oldu.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, emekli olan Öztürk ve Tekol’a plaket ve hediye takdim edildi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı