TİCARETİN TARİHİ SELÇUKLU MÜZESİ´NDE

TİCARETİN TARİHİ SELÇUKLU MÜZESİ´NDE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan dünyanın ilk ve tek Selçuklu Uygarlığı Müzesi´nde dünya ticaret tarihiyle ilgili bir sergi açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan dünyanın ilk ve tek Selçuklu Uygarlığı Müzesi´nde dünya ticaret tarihiyle ilgili bir sergi açıldı. Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sergi, çalıştay ve bastırılacak eserlerle Anadolu´da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını belirtti.
Selçuklu Uygarlığı Müzesi dünya ticaretinin tarihini anlatan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışı için Selçuklu Müzesi´ne giden Başkan Mustafa Çelik, açılış için gelen öğrencilerle yakından ilgilendi ve bir süre sohbet etti.
İstanbul Özel Haluk Perk Müzesi´nden Kayseri´ye getirilen ?Anadolu´da Ticaret ?Terazi Ağırlıkları ve Tartı Aletleri´ Süreli Sergisi?nin açılışında ilk konuşmayı Koleksiyonun sahibi Haluk Perk yaptı. Anadolu´da ticaretin merkezi olan Kayseri´de böyle bir serginin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Perk, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Kayseri´de ülke ve dünya çapında kültürel etkinlikler yapacaklarına inandığını dile getirdi ve Başkan Mustafa Çelik´e böylesi önemli bir sergiye destek vermesi nedeniyle teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Anadolu´da ticaretin tarihini anlatan böyle bir koleksiyonun en fazla Kayseri´ye yakıştığını dile getirdi. Anadolu´da ticaret temalı farklı sergileri de Kayseri´ye getirmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Çelik, ?Sergilerin yanı sıra bastırılacak eserler ve çalıştaylarla Anadolu´da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya ispat edeceğiz? dedi. Kayseri´nin beş bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve ticari genlerini tarihinden aldığını da dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu nedenle de Kültepe´deki kazılarda dönemin ticari belgeleri olan tabletlerin çıktığını söyledi.
Başkan Mustafa Çelik daha sonra katkıda bulunanlara teşekkür ederek serginin açılışını yaptı. Koleksiyonun sahibi Haluk Perk, Başkan Mustafa Çelik´e eserlerle ilgili bilgiler verdi. Sergide Milattan Önce 3 bin ve Milattan Sonra 1300 yılları arasında kullanılan terazi ağırlıkları ve tartı aletleri yer alıyor. Sergide 400´e yakın eser bulunuyor.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da