TİCARET BAKANLIĞI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI UZUNOĞLAN´DAN

TİCARET BAKANLIĞI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI UZUNOĞLAN´DAN

TÜKETİCİ TOPLANTISINDA AHİLİK HATIRLATMASI

Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü ve Kayseri Ticaret Odasının birlikte düzenlediği Tüketicinin korunması hakkındaki kanun ilgili bilgilendirme toplantısı Kayseri Ticaret Odasında gerçekleştirildi. Toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, Ahilik hatırlatması yaptı. Uzunoğlan, ?Selçuklu ve Osmanlı zamanından bu yana Ahi ve Lonca Teşkilatımızda tüketici haklarının korunduğunu? söylerek tüketici hakların geleneğimizdeki köklerinden bahsetti.
15 Mart Dünya tüketiciler günü münasebetiyle Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü´nün birlikte düzenlediği Tüketicinin korunması hakkındaki kanun ilgili bilgilendirme toplantısı Kayseri Ticaret Odasında gerçekleşti. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Ticaret Müdürü Alaattin Fırat, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Sanayi Odası üyeleri iştirak etti.
Açılış konuşmasını Toplantıda ev sahibi olan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Tüketici Hakları Kanunun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası´ndaki yeri ve öneminden bahsetti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan ise Osmanlı ve Selçuklu zamanından bu yana tüketici hakları bilinci olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; ?Günümüzde gelişmiş ekonomilerin en temel nitelikleri arasında Tüketici haklarına gösterilen saygı ve duyarlılık yer almaktadır. Mensubu olduğumuz medeniyetimizin içerisinde de esnaf ve sanatkarlarımızın, hizmet ve mal kalitesi sunumlarında belli kurallara uyulması öngörülen sistemin varlığı, 1000 yıllık ahilik geleneği içerisinde aldatıldığını düşünen tüketicinin her aşamada ahilik sistemi içerisinde başvuru haklarını sonuna kadar kullanabilmesi ve dünyada son 50 yıldır gündeme gelen tüketici haklarının geçmişte gerek Osmanlı, gerekse Selçuklu zamanında Ahilik sistemi içerisinde hemde Lonca teşkilatları vasıtasıyla çok köklü bir geleneğin olduğunu söyleme imkanımız var. Dolayısıyla biz, ?bu anlamda kadim medeniyeti aldatan bizden değildir´ anlayışından hareketle tüketici haklarını en temel insanlık hakkı olarak değerlendiriyoruz.?
Vali Yarımcısı Mehmet Avcı ise, ?Tüketicinin korunması için en modern yasalar, Türkiyemizde yürürlüğe girmiş. En modern ve en çağdaş yasa bizdedir. Yasa Kayserililer için çok önemli, çevreden gelen buradan alışveriş yapan insanlarımız çok fazla, yasalar esnafı ve tüketiciyi koruma altına alır.? Şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Gümrük ve Ticaret Uzmanı Abdullah Fatih Çolak katılımcılara Tüketici hakları kanunu ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor