TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER YENİ GELİR KAPISI OLDU

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER YENİ GELİR KAPISI OLDU

Çolakbayrakdar, ?Uygulamamız, çiftçilerimize yeni bir endüstri ve yeni bir gelir kapısı oldu.?

Kocasinan Belediyesi tarafından bölgede yüksek gelir getirici tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırmak amacıyla 2017 yılında yetiştirdiği ürünlerin 3.hasadı yapılmaya başlandı. Proje ve hizmetleriyle çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?Uygulamamız, çiftçilerimize yeni bir endüstri ve yeni bir gelir kapısı oldu.? dedi.

Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet Bölgesi´nde 3 yıl önce yetiştirilmeye başlanan; lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya ve nane gibi ürünlerin 3. hasadı yapılmaya başlandı. Tıbbi ve Aromatik Bitki Bahçesinde; ekiminde olduğu gibi hasadında da kadın eli değen 48 bin fidandan yaklaşık 3 ton yaş ürün hasad edilmesi hedefleniyor.

Kayseri´de ziraat ve tarımla uğraşan nüfus yoğunluğunun Kocasinan bölgesinde bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?Şehir merkezinde olmamıza rağmen Kayseri´de en fazla; ziraat ve tarımla uğraşan nüfusun yaşamış olduğu bölgeyiz. Çiftçimiz zaten buğday, arpa, şekerpancarı, mısır, çavdar gibi ürünleri üretip satıyor. Bizim amacımız ürün çeşitliliğini artırarak, çiftçimize ek gelir sağlamaktır. Ardından şehrimizin, bölgemizin ekonomisine daha sonrasında ise makro ölçekte ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız çalışma neticesinde başlattığımız projemiz, 3 senedir ürün vermektedir ve bu ürünlerin üçüncü hasadını yapıyoruz. Lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya ve tıbbi nane gibi birçok ürünün Kayseri´mizde de yetiştirilebilir olduğunu gösterdik. Özellikle geçen yıl, 2. hasadın ardından laboratuvar ortamında işlenen bitkiler, lise öğrencileri tarafından gıda ve ilaç endüstrisine kazandırıldı. Liseli gençlerin yapmış olduğu AR-GE çalışması hem onlara yeni bir iş alanı oluşturdu hem de tarım alanında önemli bir istihdama kapı araladı. Hedefimiz; bölgemizde yaşayan insanlarımızın refahını artırmaktır.? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti