“Tere” deyip geçmeyin !

“Tere” deyip geçmeyin !

Dünya Sağlık Örgütü günde en az 5 kez bol yeşillik, sebze ve meyve yemeyi tavsiye ederken; besleneme uzmanları da çoğu zaman görmezden geldiğimiz ‘TERE’ nin besin değeri çok yüksek bir bitki olduğuna dikkat çekip faydalarını sıralayarak her mevsim bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Dünya koronavirüsle olduğu kadar, kötü beslenme ve obeziteye karşı da bir süredir savaş veriyor. Gıdalar ve faydalarıyla ilgili yapılan çalışmalardan biri daha sonuçlandı. Hazır yiyeceklere ve işlenmiş ürünlere karşılık, sağlıklı beslenme için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bununla birlikte yapılan araştırmada yeşilliklerin, sebzelerin ve meyvelerin besin değerlerine bakıldı ve en yüksek besin değerine sahip yeşilliğin tere olduğu ortaya çıktı. Peki bu mucizevi bitkinin faydaları neler?

Beslenme uzmanlarına göre Turpgiller familyasının seçkin bir üyesi olan tere, yüksek oranda A vitamini, C vitamini, Kalsiyum, Demir, K vitamini, B1 Vitamini, B2 Vitamini, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Fosfor, Magnezyum ve çinko içeriyor.

Yine uzmanlara göre ‘Tere’nin geniş spekturumlu etkileri var. Onun bu gücünden faydalanabilmek için mutlaka tek başına tüketilmesi gerekir. Salatanın içerisinde veya beraberinde başka bir besin maddesi tüketildiği takdirde etkisi büyük oranda kayıp olmaktadır.Tere içerisinde bolca B6 vitamini içermektedir. İçerdiği kükürtlü bileşenler sayesinde sindirimi ve bağırsak problemlerini azaltmaktadır.

Uzmanlar demire bağlı anemi şikâyeti olanlara, öğünlerinde tere tüketmeyi tavsiye ediyorlar zira  kendi grubunda demiri en zengin olarak içeren bitki olduğuna dikkat çekiyorlar.

Öte yandan Akciğer kanserine yakalanmış hastaların nefes alma zorluğuna karşı, tere kürünün mükemmel bir yardımcı olduğunu vurgulayan uzmanlar bu kürü uygulamaya başladıktan kısa bir zaman sonra hastaların daha rahat nefes alıp, rahatlamaya başladıklarının altını çizyorlar.

Uzmanlar ‘Tere’nin sade bir şekilde tüketilmesi gerektiğini önemle vurgulayıp,  Kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yine bir saat sonra her defasında onbeş-yirmi adet tereyi saplı olarak tüketin önerinde bulunuyorlar. Ve ekliyorlar limon ilavesi dışında başka bir besin ile tüketmeyin.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor