“Tere” deyip geçmeyin

“Tere” deyip geçmeyin

Beslenme Uzmanları ülkemizin neredeyse her yerinde yetiştirilebilen tere otunun besin değeri çok yüksek mucize bir bitki olduğuna dikkat çekip vücutta yağ yakımını hızlandıran özelliği ile obezite ile mücadelede önemli bir güç olduğunun altını çizerek bol bol tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorlar.

Beslenme Uzmanları  Dünya Sağlık Örgütü’nün  günde en az 5 kez bol yeşillik, sebze ve meyve yemeyi önerdiğini hatırlatıp;  koronavirüsle olduğu kadar, kötü beslenme ve obeziteye karşı verilen zorlu mücadelede yeşil sebze meyve tüketiminin çok önemli olduğunu vurguluyorlar.

Bu kapsamda Amerika'da yapılan araştırmada yeşil sebzelerin ve meyvelerin besin değerlerine bakıldı ve en yüksek besin değerine sahip yeşilliğin tere olduğu ortaya çıktı.

Peki ülkemizin hemen her bölgesinde yetişen ucuza ve bol miktarda bulma imkanımız olan bu mucizevi bitkinin faydaları neler?

Beslenme uzmanlarına göre Turpgiller familyasının seçkin bir üyesi olan tere, yüksek oranda A vitamini, C vitamini, Kalsiyum, Demir, K vitamini, B1 Vitamini, B2 Vitamini, Niyasin, Vitamin B6, Folik Asit, Fosfor, Magnezyum ve çinko içeriyor.

Terenin geniş spekturumlu etkileri vardır. Onun bu gücünden faydalanabilmek için mutlaka tek başına tüketilmesi gerekir. Salatanın içerisinde veya beraberinde başka bir besin maddesi tüketildiği takdirde etkisi büyük oranda kayıp olmaktadır.

Tere içerisinde bolca B6 vitamini içermektedir. İçerdiği kükürtlü bileşenler sayesinde sindirimi ve bağırsak problemlerini azaltmaktadır.

Demire bağlı anemi yani kansızlık şikâyetiniz varsa, öğünlerinizde tere tüketebilirsiniz. Kendi grubunda demiri en zengin  içeren bitkidir.

Akciğer kanserine yakalanmış hastaların nefes alma zorluğuna karşı, tere kürü mükemmel bir yardımcıdır. Kürü uygulamaya başladıktan kısa bir zaman sonra daha rahat nefes alırlar ve rahatlamaya başlarlar

Yine beslenme uzmanları ‘Tere’ sade bir şekilde tüketilmesini tavsiye edip kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden yine bir saat sonra her defasında on beş-yirmi adet tere saplı olarak tüketilebileceğini belirtip, istenilirse üzerine limon ilave edilebileceğini,  limon ilavesi dışında başka bir besin ile tüketilmesinin etkisini azaltacağı için önermediklerini vurguluyorar.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı