TENİS´E OLAN İLGİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR

TENİS´E OLAN İLGİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR

ANTRENÖR EYMUR, ?ÇOCUKLARINIZI SPORDAN UZAKLAŞTIRMAYIN? ...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan ?Yaz Spor Okulları´nda heyecan 2.dönem ile devam ediyor. Son yılların popüler kursu haline gelen ?Tenis Kursu´ da öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün her yıl gerçekleştirdiği ?Yaz Spor Okulları´, bu yıl da yoğun katılım ile devam ediyor. 4´ü engelli olmak üzere 30 branşta eğitim veren Yaz Spor Okulları, binlerce çocuk ve gence spor yaptırıyor.
Yaz Spor Okulları bünyesinde ve son yıllarda ilimizde popüler hale gelen Tenis Kursu da branşlar içerisinde popülaritesini her geçen biraz daha arttırıyor. Antrenörler Halil İbrahim Kat ve Merve Eymur nezaretinde 200 öğrenci, hafta boyunca eğitimini sürdürüyor. Spor yapmanın heyecanını yaşayan çocuklar, bir yandan da eğlenceli dakikalar yaşıyor.
Kursun eğitim sürecini anlatan ve ailelere tavsiyelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tenis Antrenörü Merve Eymur, şöyle dedi: ?7-18 yaş arası çocuklar eğitim alıyor. İlk olarak Tenis´te temel eğitimleri veriyoruz daha sonra devam etmek isteyen öğrencileri performans öğrencisi olarak kış döneminde devam ettiriyoruz. Genelde ilk kez gelen çocuklar oluyor son birkaç yıldır yaygın olduğu için merak edip gelenler de oluyor. Daha önceden kursunu almış olup da yarıda bırakıp devam etmek isteyenlerden de gelen oluyor. Yaz Okulu´nda genelde temelden başlayan kişiler oluyor zaten performans sporcuları kış döneminde de geliyorlar. Beş temel hareket var bunları basamaklarıyla anlatıyoruz. Küçük yaş guruplarında genellikle daha çok eğitsel oyunlar oynatıyoruz. Büyüklerde ise genellikle tekniği anlatmaya çalışıyoruz. Ailelerden de gelmek isteyenler oluyor; fakat burada sadece 7-18 yaş gurubu olduğu için kabul edemiyoruz. Yetenekli olan kişilerin devam etmesi için ailelerden destek bekliyoruz. Genelde ulaşımla ilgili sıkıntılar oluyor, küçük yaş grupları olduğu için bu yönden ailelerden desteklerini bekliyoruz.?

Haber: Şevket Tekin



Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı