TEMMUZ’DA KAYSERİ’DEN 234.5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

TEMMUZ’DA KAYSERİ’DEN 234.5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

İHRACATIMIZ TOPARLANIYOR

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri’de Temmuz ayında ihracatın, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 2,8  büyüdüğünü, geçtiğimiz Haziran ayına göre yüzde 11,4 oranında arttığını belirtti.  Başkan Gülsoy, Temmuz ayında ihracatın 2020 yılının en yüksek rakamlarına ulaştığını söyledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracat rakamlarını değerlendirdi. Pandemi sonrası ihracattaki toparlanmanın Temmuz ayında hızlanarak sürdüğünü belirten Başkan Gülsoy,” Kayseri'nin 2020 yılı 7 aylık ihracat rakamları incelendiğinde yüzde 9, ülke genelinde bu oranın ise yüzde 13,7 olduğunu ifade etti. Temmuz 2020 ihracat verilerini değerlendiren Başkan Gülsoy, "2019 yılı için Kayseri ihracat rakamı Temmuz ayı 185 milyon Dolar iken TİM verilerine göre 2020 yılı Temmuz ayı 190 milyon 213 bin 543 Dolar olmuştur. Kayseri Serbest Bölgemiz Temmuz ayında 44 milyon 309 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Toplamda Kayseri’nin ihracatı 234 milyon 522 bin dolara çıkmıştır. Artış yüzde 2,8 oranında gerçekleşmiştir. Ayrıca 2020 yılı  Haziran ayına göre 170 milyon 639 bin 855 Dolar olan ihracatımız  yüzde 11,4 oranında artmıştır. 2019 yılı Türkiye ihracat rakamı ilk 7 ay için 104 milyar 296 milyon 114 bin dolar iken 2020 yılı Türkiye ihracat rakamı ilk 7 ay için 90 milyar 32 milyon 481 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Azalış oranı yüzde 13,7 oranında gerçekleşmiştir. Kayseri dış ticaretine göre ise 2020 yılı Temmuz döneminde 1'inci ihracat pazarımız her zaman olduğu gibi Irak’dır. Almanya, ABD, Birleşik Krallık, İtalya gibi ülkelerde de ihracat miktarları artmıştır." dedi.

Sektörler bazında Kayseri ihracat oranlarını da değerlendiren KTO Başkanı Ömer Gülsoy, " 2020 yılı gerek Temmuz ayı için gerekse ilk yedi aylık verileri  göz önüne alındığında Kayseri yerelinde  Hazır giyim ve Konfeksiyon, Otomotiv Endüstrisi, İklimlendirme Sanayii, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri ve Halı sektöründe artış gerçekleşirken Elektrik Elektronik, Çelik , Tekstil ve Hammaddeleri sektörlerinde azalmıştır. " diye konuştu.

Başkan Gülsoy rakamlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs salgınına karşı ülkemiz iyi bir sınav vermiştir. Salgın nedeniyle dünyada ekonomik anlamda çok zor günler yaşanırken ülkemizde ihracatımız artmış, pazarlarımız genişlemiştir. Bu yılın ikinci çeyreğinde AB ekonomisinin yüzde 11,9, ABD ekonomisinin ise yüzde 32,9 küçüldüğü dikkate alındığında ülkemiz ihracat rakamlarının ne kadar önemli ve anlamlı olduğu ortaya çıkmıştır. Pandemi sonrası ihracattaki toparlanma temmuz ayında da hızlanarak sürmüştür. Ülkemiz ve şehrimizdeki İhracat rakamlarımız 2020 yılının en yüksek rakamlarıdır.  Önümüzdeki aylarda da ihracatımızın yükseleceğine ve Türkiye ekonomisinin  normalleşme adımlarıyla güçlü bir çıkış yapacağına inancımız tamdır. İş dünyası olarak bu denli zorlu tablo karşısında umutsuzluğa kapılmadan, memleketimiz ve ülkemiz için daha fazla çalışmanın ve gayretin içerisinde olacağız.” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"