Teltik:“Hayvan haklarını savunmak herkesin görevi”

Teltik:“Hayvan haklarını savunmak herkesin görevi”

Son günlerde Milli Eğitim merkezli olarak ilimizde yaşanan ve gündemde üst sıralarda yer bulan olaylarla ilgili olarak haber ekibimizin sorularını cevaplayan İl Milli Müdürü Ayhan Teltik kediye tekme atan okul müdürü ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtip, olayı tasvip etmediklerini vurgulayarak “Hayvan haklarını savunmak hepimizin görevidir” değerlendirmesinde bulundu.

İl Milli Müdürü Ayhan Teltik Son günlerde Milli Eğitim merkezli olarak ilimizde yaşanan ve gündemde üst sıralarda yer bulan olaylarla ilgili olarak haber ekibimizin sorularını cevapladı.

Belsin – Tınaztepe Mahallesinde eğitim veren Yılmaz Akansu İlkokulunda yaşanan  zehirlenme olayında 200’e yakın öğrenci ve personelin zehirlenme belirtisi gösterdiği ve hepsinin ayakta tedavi gördüğünü belirten İl Müdürü Teltik müfettişlerin okul da ki soruşturmasının devam ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu “Yılmaz Akansu İlkokulu’nda gerçekleştirilen ‘Nevruz  Kutlamaları’ kapsamında geleneksel olarak dağıtılan pilav ve ayranı tüketen öğrencilerimizde kusma gibi şikayetler görülüyor.Ondan sonra okul idaremiz bütün öğrencileri taramak istiyor, etkilenen varsa hastaneye yönlendiriliyor.200 civarı öğrencimiz hastanelere başvuru yapmış.Şuanda hastalığı olan hastanede olan hiçbir öğrencimiz yok.Hepsi ayakta tedavi gördü.800 öğrencimiz ve personelimiz burada yemek yediler geneli ayakta tedavi oldu.Pilav ve ayrandan numune alındı. Pilav et katkılı fakat lokantada yapılıp gelmiş. Bununla ilgili soruşturma ve inceleme başlatıldı. Şuan hastanede yatan hiçbir öğrencimiz yok hepsi okulunda.Bayat ürün kullanımı konusunda bir bilgimiz yok çalışma yapılıyor. Müfettişlerimiz okulda inceleme yapıyor”                                                         

İl Müdürü Teltik sözlerinin devamında  okul içerindeki  kediyi tekmeleyen Okul Müdürü ile ilgili açılan soruşturmanın sürdüğünün de altını çizip şunları kaydetti “Okul müdürümüzün bu davranışını tasvip etmemiz mümkün değil . Hayvanların hakkını savunmak sadece hayvan hakları savunucularının değil hepimizin sorumluluğu.Görüntülerde  açık ve net görülüyor. Müfettişlerimiz inceliyor. Raporlama aşamısında artık mevzuat hükümleri doğrultusunda ne çıkarsa o uygulanacak. Açığa alınma olmadı .Müeyyide müfettiş raporundan sonra gelecek”

Satınalama Müdürü’nün  ders kitaplarını hurdacıya satma olayı ile ilgili de değerlendirmede olayın yargıya yansıdığını hatırlatarak fazla bilgi verilemeyeceğini kaydeden İl Müdürü Teltik olayın daha önce de tekarlandığına dair ellerinde belge bulunmadığını açıkladı “Depoda ders kitaplarımız ile ilgili böyle bir olay yaşandı . Öğrencilerimize dağıtılması gereken kitaplar. Bu zaten Eylül ayında öğrencilerimize dağıtıldı.Bahsettiğimiz tüm kitaplar ders kitapları .Öğrencilerimizin yıl içinde değiş-tokuş yaptığı bir okulda yeni öğrenci geldi , nakil geldi , il dışından geldiği zaman o kitapları biz depodan tekrar öğrencilere temin ediyoruz.Bir yere fazla gittiği zaman eksik gittiği zaman getirilip değiştirildiği yer burası. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bu olayı işlediği iddia edilen arkadaşın sorumluluğunda olan bir yer .Maalesef böyle bir olay yaşanmış .Emniyet güçlerimiz gerekli çalışmayı yaptılar.Yargıya taşındı bu yüzden bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum.Basında yansıyan haberler hemen hemen doğru. Daha öncede böyle bir olay olup olmadığını emniyetimiz araştırıyor.Elimizde bununla ilgili herhangi bir somut belge yok.”                                           

Açıklamasının sonunda okul içi şiddeti de tasvip etmediklerine dikkat çelen Teltik Yayhalı’da öğretmen ve öğrencisi arasında yaşanan kavga ve bıçaklama olayını kınadıklarını vurguladı.” Şiddetin kimden gelirse gelsin tasvip etmediğimiz bir olay. Öğrenciden öğretmene olsun öğretmenden öğrenciye olsun hiçbir türünü desteklemiyoruz. Kınıyoruz öğretmenimizin yanındayız burada .Öğrencimizin bunu gerçekleştirmesini gerektirecek bir durum da  yoktu ama oldu.Bu olay da yargıda.Öğretmenlerimizi bu durumdan muzdaripler.Her an böyle bir tehlike ile karşı karşıyalar.

Öğretmenlik yasası çıkması ile kazanılan saygınlık ayrı bir şey.Saygınlığı öğretmenlerimiz kendileri kazanacaklar.Aslında öğretmenlerimizin toplumda saygınlığı yine var.Eski öğretmenlerimiz şartlar farklıydı daha fedakarlıkları vardı.Ama şuanda da öğretmenlerimizin yaptığı bir çok fedakarlığın görünmediği kanaatindeyim. Gerçekten can siperane çalışan öğretmenlerimiz var .Bu güzellikleri çıkartmada basınımız da biz de eksik kalıyoruz.Neden? Çünkü problemli olayları işliyoruz. Basında televizyonda hep sansasyonel olaylar çıkıyor.Ama güzel çalışmaları olan bir çok öğretmenimizin bu çalışmalarımı maalesef yansımıyor.”



“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek