TEKERLEKLİ SANDALYE GELDİ

TEKERLEKLİ SANDALYE GELDİ

Hastaneye 6 çuval mavi kapak bağışladı, kızına tekerlekli sandalye geldi -İncesu'da yaşayan ve 2 çocuğu yürüme engelli olan Fahri Mutlunç'un Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesinin başlattığı 'Tane tane Kapaklar Toplayalım, Engellilere Birer

KAYSERİ (A.A) - İncesu'da yaşayan ve 2 çocuğu yürüme engelli olan Fahri Mutlunç'un Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başlattığı 'Tane tane Kapaklar Toplayalım, Engellilere Birer Birer Ulaştıralım' kampanyasına destek olmak için hastane idaresine verdiği 6 çuval mavi kapak, Mutluç'un kızı Hülya Mutlunç'a tekerlekli sandalye olarak geri döndü.

      Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Operatör Dr. Mustafa Ataş, engelli vatandaş Hülya Mutlunç için düzenlenen tekerlekli sandalye verme töreninde AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastane idaresi tarafından engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak için, ''Tane tane Kapaklar Toplayalım, Engellilere Birer Birer Ulaştıralım' adlı kampanya başlattıklarını söyledi.

      Başhekim Vekili Ataş, Çevre Mühendisi Reşat Kök öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında, doktorların, personelin, hastaların ve hasta yakınlarının desteğiyle toplam 170 kilogram kapak topladıklarını ve bu kapakları bir plastik şirketine vererek karşılığında aldıkları tekerlekli sandalyeyi de kendi kampanyalarına destek veren Fahri Mutlunç'un kızına verdiklerini söyledi.

      Hastane idaresi olarak bir kampanya başlatarak, yardıma muhtaç engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak istediklerini ifade eden Mustafa Ataş, ''Atılan plastik kapaklar boşa gidiyordu. Bizim de, plastik kapakların toplanıp, karşılığında tekerlekli sandalye alma projesimiz vardı. Personelimiz de duyarlılık göstererek plastik kapaklar topladı. Bu kapaklar karşılığında tekerlekli sandalye alıp, ihtiyacı olan kişiye verdik'' dedi.

      Emeği geçen herkese teşekkür eden Başhekim Vekili Ataş, ''Güzel ve hayırlı bir kampanya. İnşallah hayırlı olur. Hülya, güle güle kullansın. İnşallah herkes bu konuda duyarlı olur. Arkadaşlarımız kapak toplayıp biriktirdikçe daha fazla tekerlekli sandalye alıp, engelli vatandaşlarımıza vereceğiz'' diye konuştu.

      Tekerlekli sandalye verilen 29 yaşındaki Hülya Mutlunç'un babası Fahri Mutlunç ise, kampanyanın yürüme engelli 2 çocuğu için moral olduğunu belirterek, kampanyanın devam etmesini diğer engelilere de tekerlekli sandalye sağlanmasını istedi.

      Emeği geçen herkese teşekkür eden Mutlunç, ''Biz, 6 ayda 6 çuval kapak topladık. Topladığımız bu kapakları nasıl değerlendireceğimizi bilemedik. Hastanenin böyle bir kampanya başlattığını duyduk ve topladığımız kapakları hastaneye verdik. Yönetim de sağolsun aldıkları tekerlekli sandalyeyi bize verdi. Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.

      Genç Hülya'nın annesi Emine Mutluç da, 6 çuval kapağı, akrabalarının ve komşularının desteğiyle topladıklarını ifade ederek, ''Benim iki çocuğum yürüme engelli. Dışarı dahi çıkamıyor ve yürütemiyorduk. Bu bizim için çok iyi oldu.'' şeklinde konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi