TBMM´DE 25. DÖNEM BAŞLADI

TBMM´DE 25. DÖNEM  BAŞLADI

550 VEKİL YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞALDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu´nda, 25. Dönem Genel Seçimleri´nin ardından seçilen 550 milletvekilinin yemin etmesi ile start verdi? 25. Dönem 1. Yasama yılı ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla geçici meclis başkanı olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yönetti. İlk ant içmeyi de yine Deniz Baykal gerçekleştirdi? Alfabetik sıraya göre gerçekleştirilen ant içme töreninde ilimizi temsil eden 3 farklı partiden toplam 9 milletvekili akşam saatlerinde yemin ettiler?
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde 25. Dönem resmen başladı. 7 Haziran´da gerçekleştirilen genel seçimler sonrası milletvekilli olmaya hak kazanan 4 farklı partiden toplan 550 milletvekilinin hazır bulunduğu 25. Dönem 1. Yasama yılı ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla geçici meclis başkanı olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yönetti. Baykal gerçekleştirdiği kısa açılış konuşmasında "Geçici Meclis Başkanınız olarak ilk andı ben içiyorum." dedi.
Ant içtikten sonra ant içmeye ilişkin hususları hatırlatan Baykal, ilk önce AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun´u yemin etmesi için kürsüye davet etti.
Yemin törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Bakanlar Kurulu üyeleri ile AK Parti, CHP, MHP ve HDP´nin Genel Başkanları da iştirak ettiler.
Törene yabancı misyon temsilcileri ile bazı yüksek yargının temsilcileri katıldı. Genelkurmay´dan törene kimse katılmazken, basın mensuplarının ilgisi yoğun oldu... Ayrıca yemin etme törenini milletvekillerinin aileleri de izledi.
Alfabetik sıraya göre gerçekleştirilen ant içme töreninde ilimizi temsil eden 3 farklı partiden toplam 9 milletvekili ise akşam saatlerinde yemin ederek göreve başladılar?
Meclisin açılışı ile resmen başlayan 25. Dönem çalışmalarında bundan sonraki aşamada Cumhurbaşkanının hükümeti kurmakla görevlendireceği milletvekili koalisyon hükümeti için görüşmelere başlayacak?
Haber : C.USTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı