TBMM DEMAGOJİ YERİ DEĞİLDİR

TBMM DEMAGOJİ YERİ DEĞİLDİR

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, bedelli askerlikle ilgili, ''Bir iki hafta içinde çıkacağa benziyor, hayırlısı olsun'' dedi.

      Sağlam, Melikşah Üniversitesi'nin 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılmak için geldiği Kayseri'de, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

      Bedelli askerlikle ilgili ne düşündüğü sorusunu, ''Zannederim, Sayın Başkanımızın açıklamalarına göre önümüzdeki bir iki hafta içerisinde meclise gelme durumunda. Herhalde Genelkurmay Başkanlığı ile de görüşerek, yaş konusunda bir karar verecekler. Bir de ödenecek miktar konusunda. Bir iki hafta içinde çıkacağa benziyor, hayırlısı olsun'' sözleriyle yanıtlayan Sağlam, TBMM'de dün yaşanan tartışmalarla ilgili de şu değerlendirmede bulundu:

      ''TBMM, bütün diğer kurumlar gibi bu millete belli bir paraya mal oluyor. Her saati değerlendirmesi gereken bir kurum. Türkiye, çok görevler bekliyor. Bizim içtüzüğümüzden ve geçmişte alışkanlıklarımızdan kaynaklanan TBMM'deki zamanı, daha çok polemikle değerlendirme gibi bir alışkanlığımız var. Bu alışkanlığımızdan kurtulmamızı tavsiye ediyorum. Dün, saat 14.00 ile 23.00 arası, 9 saat çalıştık. Sadece bir uluslararası anlaşmanın onaylanması ile ilgili 3 maddelik kanunu bile bitiremedik. 9 saatin 8 saatinde polemik yapıldı. 'Şu şuna bunu dedi, şu şunu itti, itmedi' diye. Bu zamanın bu şekilde öldürülmemesi kanaatindeyim. TBMM'nin kanun yapma ve denetim yapma görevlerini yerine getirmesinin temel görevi olduğu kanaatindeyim. Meclis, insanların kişisel demagoji gösterilerinin yeri olmaması gerekir. Hemen her gün bunu yaşıyoruz. Yaşanmamasını temenni ediyorum.''



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği