TAZMİNAT TALEPLERİNE TEPKİ

TAZMİNAT TALEPLERİNE TEPKİ

ŞEHİT AİLELERİ TAZMİNAT TALEPLERİNE TEPKİLİ - ŞEHİT AİLELERİNDEN GENELKURMAY BAŞKANINA DESTEK - TÜRPKİ HARP MALULÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI ALİ YAVUZ: - “24 ASKERİMİZİN AİLELERİNE TAZMİNAT VERİLMEDİYSE ONLARA

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden ailelere tazminat ödenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Yavuz, “24 askerimizin ailesine de tazminat verilmediyse, onlara da verilmesine karşıyız” dedi.

Yavuz, 24 şehidin verilmesinden sonra güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğinin altını çizerek, “Bu başarıyı sabote etmek isteyenler ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaçakçılığın yıllardan beri o bölgelerde yapıldığını ve yıllardan beri yasak olduğunun altını çizen Yavuz, “35 kişinin öldüğü olayda, kalabalığın içinde terör örgütünün elebaşlarının da bulunduğu bilgisi insansız hava araçları tarafından tespit edildi. Ancak hainler bu istihbaratı sızdırdı. Daha sonra 35 kişi bu olayda yem olarak kullanıldı” dedi.

Uludere'de yaşanan olaydan sonra kaçakçılığın normal bir olaymış gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Yavuz, “Kaçakçılık yıllardır yasak ve suçtur” diyerek şu şekilde konuştu:

“Bazıları oradaki insanları yem olarak kullanıyor. 35 kişinin hayatını kaybetmesini bahane ederek Türkiye'ye yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor. O kişilerin arasında suçsuz olanlar da var ama terör örgütü sempatizanı veya yardım ve yataklık yapanlarda bulunuyor.

Terör örgütünün meclisteki yandaşları bu olayı çok güzel reklam malzemesi yaptı. Ancak bizim TBMM'deki vekillerimizden bunlara karşı bir tepki gösterilmemesi bizi üzdü. Vekillerin de bu olaylara karşı tepki göstermesini, savcıların da bu terör örgütü yandaşları hakkında harekete geçmelerini bekliyoruz.

Tazminat taleplerine tamamen karşıyız. Yıllardır o bölgede bir çok yavrumuz terörle mücadelede şehit oldu. Onların ailelerine tazminat verilmedi. Kaçakçılık yapan ama masummuş gibi gösterilenlere tazminat verilmesine karşıyız.

3 yıldan beri şehit aileleri ve yakınlarının özlük hakları ile aldıkları maaşların düzenlenmesi konusundaki yasa mecliste bekliyor. Bu yasanın çıkması binlerce şehit ailesi ve yakınları tarafından beklenirken, hainlere yardım ve yataklık edenlere tazminat verilmesine karşıyız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 'O gurubun içinde Karayılan ve Fehman Hüseyin dahi bulunsa bombalanması doğru değil' şeklindeki açıklamasını eleştiren Yavuz, “Bu tür açıklamalar hem bizim hem de güvenlik güçlerimizin moralini bozuyor” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Kürtçe eğitim ve vicdani ret konusundaki açıklamalarını desteklediklerini dile getiren Ali Yavuz, “Biz, vicdani ret olayına tamamen karşıyız. Genelkurmay Başkanımızın Kürtçe eğitim ve vicdani ret konusundaki açıklamalarını destekliyoruz” ifadesinde bulundu.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği