TAZMİNAT HUKUKU, TRAFİK SİGORTASI GENEL ŞARTLARI SEMİNERİ

TAZMİNAT HUKUKU, TRAFİK SİGORTASI GENEL ŞARTLARI SEMİNERİ

KAYSERİ BARO BAŞKANI DURSUN: “HUKUK DEVLETİ İÇİN EN ÖNEMLİ GÖREV BİZLERİNDİR”

Kayseri Barosunca tertiplenen “Tazminat Hukuku, Trafik Sigortası Genel Şartları” konulu eğitim seminerinde konuşan Kayseri Barosu Başkanı Cavit Dursun hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesi noktasında en önemli görevin hukukçularda olduğunun altını çizerek ” Bunu sağlamanın yolu da sürekli bilgimizi kendimizi yenilemekten yeni olaylara karşı hukukun kanunların en güzel şekilde en adil en hakkaniyetli ve hak temelli olarak uygulamasından geçer” ifadelerini kullandı.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Tazminat Hukuku, Trafik Sigortası Genel Şartları” konulu eğitim seminerine Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, Ankara Barosu mensupları Av. Hakan Erdem, Av. Başak Dalkıran, Av. Alparslan Özarslan ve hukukçular katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesi noktasında en önemli görevin hukukçularda olduğunu vurgularken şunları kaydetti. “Çok geniş bir uygulama alanı bulunan gerek özel hukuk davalarıyla gerek idari davalarla idari müracaatlarda en önemli alanlardan biri olan tazminat hukukunun genel şartlarını ayrıntılarını sunacak olan hocalarımıza Kayseri Barosuna teşrifleri nedeniyle sevgilerimi sunuyorum. Hukukun varlık nedeni milletin huzur ve refah içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için insanlık tarihi boyunca çok çeşitli aşama ve safhalardan geçerek insanoğlunun uygarlık ve medeniyetinin gelişimi yolunda bulduğu en üstün ilkelerden biri olan Hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü ilkesini keşfetmişler, bunu geliştirmişler ve bundan sonrada geliştirmeye çalışacaklar. İşte bu yolda hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesi noktasında en önemli görev hiç kuşkusuz biz hukukçulara düşmektedir. Bunu sağlamanın yolu da sürekli bilgimizi kendimizi yenilemekten yeni olaylara karşı hukukun kanunların en güzel şekilde en adil en hakkaniyetli ve hak temelli olarak uygulamasından geçer. Bunu sağlayacak olan bizleriz. Bu bakış açısıyla da baro olarak meslek içi eğitimlerimizi sürdürüyoruz, bundan sonra da sürdüreceğiz.“.

Baro Başkanı Dursun’un açılış konuşmasının ardından Ankara Barosu mensupları Av. Hakan Erdem, Av. Başak Dalkıran ve Av. Alparslan Özarslan’ın “Tazminat Hukuku, Trafik Sigortası Genel Şartları” konulu sunumlarına geçildi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”