OKULLAR CUMA GÜNÜ’DE TATİL

OKULLAR  CUMA  GÜNÜ’DE TATİL

Yoğun kar yağışı be soğuk hava nedeni ile yurt genelinde bir çok ilde okullar tatil olmaya devam ediyor…

2 gündür tatil yapan öğrenciler, 09 Ocak Cuma günüde okulların tatil olup olmayacağını merak edilirken en yetkili ağızdan açıklama geldi. Vali Orhan Düzgün, twitter hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların Cuma  günüde  da tatil edildiğini duyurdu…

Kayseri Valiliği`nden gün içerisinde konu ile ilgili açıklama geldi. Kayseri’de okullar yarın 09 Ocak 2015 Cuma günü tatil edildi. Kayseri Valiliği yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ile alınan veriler çerçevesinde eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.

İşte Kayseri Valisi Orhan düzgün’ün Twitter hesabından yaptığı açıklama: “İl Hıfzı sıhhi Kurulu olarak Valilikte yapılan toplantı sonucunda bu gece ve yarın sabah hava sıcaklığının eksi 19 dereceye kadar düşecek olması ve soğuk havanın oluşturacağı buzlanma, don ve ulaşımdaki aksamalar sebebiyle Kayseri İl genelindeki okulların tatil edilmesi karar verilmiştir.

Kayseri Valiliği, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden alınan son hava tahmin raporu ile alınan veriler çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği risklerin dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 09.01.2015 tarihinde bir gün daha ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam ederek gece sıfırın altında 19 dereceye düşecek olmasının beklenmesi nedeniyle buzlanma ve don olayı ile ilgili olarak trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında Kayseri ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür"



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor