TAŞKIN SU KANALLARI KORUMA ALTINA ALINDI

TAŞKIN SU KANALLARI KORUMA ALTINA ALINDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osman Kavuncu Mahallesinde yer alan ve yağmur suları ile pis suların birikmesi ile oluşan su birikintilerin temizlenerek çevre kirlenmesinin önlendiğini söyledi.

İlçe sınırları içerisinde taşkın su kanallarının belediye tarafından beton kanal olarak inşa edildiğini hatırlatan Başkanı Memduh Büyükkılıç, “İlçe sınırları içerisindeki Erciyes Dağı istikametinden doğal olarak oluşan taşkın su kanaları çok önemlidir. Bu doğal kanallar oluşabilecek aşırı yağış ve kar erimelerinde suların Kızılırmak’a olan bağlantısını sağlar. Dolayısı ile sellerin önlenmesinde büyük görevleri vardır. Belediye olarak bu kanalları beton duvar ile koruma ve kontrol altına alıyoruz. Ayrıca sürekli temizleyerek açık ve temiz olmasına özen gösteriyoruz. Mahalle halkı tarafından atılan pis su ile son yağışlarda oluşan su gölcükleri sinek ve haşaratın adeta yuvası haline gelmemesi için gerekli temizlik çalışması yapıldı.” dedi
Kepçe ve mini loader ile yapılan temizlik sonrası bu kanalda haşarata karşı ilaçlama da yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, çevre ve halk sağlığı için gerekli tüm çalışmaların yerine getirildiğini özellikle yaz aylarında sağlık konusunda daha da hassasiyet gösterildiğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle koku ve hastalık oluşturmaması için kanallara sulu çöp atılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti