TAŞ MEKTEP DUYGULANDIRDI

TAŞ MEKTEP DUYGULANDIRDI

Talas Kültür ve Sanat Festivali kapsamında seyirciyle ücretsiz buluşan ve Kayseri Lisesi'nin 63 öğrencisinin, Sakarya Meydan Muharebesi'nde şehit edilmesini anlatan Taş Mektep filmi, duygu dolu anlar yaşattı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Süleyman Çetinsaya Konferans Salonunda oynayan Taş Mektep filmine, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile eşi Aynur Yıldırım'ın yanı sıra, Türk sinemasının birbirinden ünlü isimleri ve filmin usta oyuncusu Can Kolukısa ile yapımcısı Galip Güner katıldı.
Duygu dolu anların yaşandığı drama filminin ardından konuşan yapımcı Galip Güner, Talas Kültür ve Sanat Festivali kapsamında filmi izleyiciyle buluşturan Başkan Rifat Yıldırım'a teşekkür etti. Güner, "Gençlere, sanat ve kültüre değer veren Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu film bizim için çok değer verdiğimiz bir film. Başka bir filmde yine Kayseri'de çalışmayı istiyoruz. Bugün buraya gelip izleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Ünlü oyuncu Can Kolukısa ise, Taş Mektep anısına herkese teşekkür ederken, Sakarya Savaşı'nda birçok lisenin mezun veremediğini belirterek, "O sene Türkiye'de Kabataş Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Taş Mektep Kayseri Lisesi, Tıbbıye Lisesi gibi birçok okul mezun veremedi" diye konuştu. Savaşın çok kötü bir şey olduğunu belirten Kolukısa, "Ülkemiz için insanlık, için birbirimizi öldürmeyelim. Birbirimizi kurtarmak için bilimle, ilimle ilerleyerek bütün insanlığa sevgiyle sarılalım. Bu filmi her seyredişimde yüreğime oturuyor" ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım da, Kayseri Lisesi'nin mezun veremediği Kayserili bir şairin gençler için yazdığı şiirden mısra okuyarak, "Onlar geri dönmeyi düşünmeyenlerdi" dedi. Başkan Yıldırım, vatanın kolay kazanılmadığını ifade ederek, "Vatana sımsıkı sarılmalıyız ve asla şehitlerimizi unutmamalıyız" şeklinde konuştu.




Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü