TAŞ MEKTEB`E TAZE KAN

TAŞ MEKTEB`E TAZE KAN

Tarihi Kayseri Lisesi`nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, tarihi binanın eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını belirtti ve "Bu haliyle yok olmas

Tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki davetlileri selamladıktan sonra öğrencilerin yanına gitti ve kısa bir süre sohbet etti.

                Lisenin yeni binasının açılış törenine Başkan Özhaseki`nin yanı sıra Vali Vekili Erdoğan Aygenç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, merkez ilçe belediye başkanları, oda başkanları, bürokratlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

                Kayseri Lisesi`ndeki açılış töreninde Yetenek Sizsiniz Progrmına katlan yeteneklerin gösterileri renk kattı. İlk olarak gösteri alanına bisikletli akrobasi ekibi çıktı.

                Kaya adamlar`ın gösteriside beğeniyle izlendi.

                Final şovunu ise Action Team ekibi yaptı.

                İlgiyle izlenen gösteriler özellikle lise öğrencilerinden büyük alkış aldı. Daha sonra törene geçildi. Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman yeni bina ile tadilatı yapılan binanın fiziki durumu hakkında bilgi verdi. Elcüman, Büyükşehir Belediyesi`nin yeni bina için 2,9 milyon lira, C Blok`un tadilatı için ise 400 bin lira harcama yaptığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise konuşmasıda yapılan bazı hizmetlerin manevi yönleri bulunduğunu ve ömrünün uzun olduğunu belirterek eğitime yönelik yatırımların da bu tür hizmetler arasında olduğunu dile getirdi. Her binanın bir ömrü bulunduğunu ve Kayseri Lisesi tarihi binasının eğitim için günümüz şartlarına uygun olmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Binanın böylece yok olmasına izin veremezdik. Çünkü özellikle Sakarya harbine giden şehitlerimizin manevi bir ağırlığı var. Belediyemiz buraya trilyonlar harcadı, peki bir rantı mı var? Elbette yok. Böyle bir hizmet için bazı dedikodular yapılması doğrusu bizi üzdü. Biz Kayserili olmanın ve bir vebal taşıdığımıza inanmanın duygusuyla bu hizmetleri yapıyoruz" dedi.

                Kayseri Lisesi tarihi binasının Milli Mücadele Müzesi haline getirileceğini de ifade ederek, şehitlerimiz anısına bu binanın Milli Mücadele Müzesi olacağını vurgulayan ve bu mekanın Kültür Yolu projesinin bir parçası olacağını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Kültür Yolu projesi Gevher Nesibe`den başlıyor. Meydana geliyor, Hunat`tan Yoğunburç ve Kiçikapı`ya ulaşıyor. Buradan da Kayseri Mahallesi`ne geçiyor. Camii Kebir`den de Gevher Nesibe`ye tekrar dönüyor" diye konuştu.



Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı

ERÜ, Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı