TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİME AĞIRLIK VERMELİYİZ

TARIMSAL VE HAYVANSAL ÜRETİME AĞIRLIK VERMELİYİZ

TİCARET BORSASI BAŞKANI BAĞLAMIŞ 2019 YILINI DEĞERLENDİREREK, 2020 YILI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış düzenlenen basın toplantısında, 2019 yılını değerlendirerek, 2020 yılı beklentilerini açıkladı. Ülke ekonomisi için zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirten Başkan Bağlamış “Özel sektörümüzün çatı kuruluşu ve asli temsil mekanizması olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğü doğrultusunda çalışarak daha güçlü bir Kayseri olma hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Ticaret Borsası 2019 yılı değerlendirme toplantısına Başkan Recep Bağlamış, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, borsa üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ülke ekonomisi olarak oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış sözlerini şöyle sürdürdü. “Özel sektörümüz karşı karşıya kaldığı pek çok sıkıntıya rağmen üretimini, ihracatını arttırmaya devam etti. Reel sektörümüz çalışkanlığı ve dinamizmiyle bu dönemde de ülkemiz ekonomisini büyütmeyi sürdürürken, onların asli temsilcisi olan TOBB, odalarımız ve borsalarımız, girişimciler için ilgi odağı haline geldi. Sürekli olarak arttırdığımız faaliyetlerimizle, büyüyen kurumsal kapasitemizle müteşebbisimize ilimiz içinde ve dışında hizmetler sunuyor, onları en iyi şekilde temsil ederek seslerini duyuruyoruz. Borsamızı özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten, destek veren kuruma dönüştürdük. Üyelerimize en kaliteli şekilde hizmet vermeyi amaçlayan akreditasyon sistemini başarıyla hayata geçirerek, Uluslar arası standartlarda hizmetler sunmaktayız. İlimiz iş dünyasına yönelik çözümler üretirken ülkemizin beşeri sermayesinin kalkınmasına da katkılar sağlıyoruz. Misyonumuz tüm üyelerimizin dünya standartlarında rekabet imkânına kavuşmasıdır. Özel sektörümüzün çatı kuruluşu ve asli temsil mekanizması olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğü doğrultusunda çalışarak daha güçlü bir Kayseri olma hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.”

Kayseri Ticaret Borsası olarak 2019 yılında çok önemli iki projenin startını verdiklerini hatırlatan başkan Bağlamış şunları söyledi. “Birinci projemiz; Kayseri’nin en önemli eksiklerinden olan canlı hayvan borsası projesinin ihalesini üretimin artırılması için hububat ticaret merkezi kurulması için proje çalışmalarımızı başlattık. İkincisi ise; Kayseri’nin önemli hububat ürünleri Kabak çekirdeği, ay çekirdeği gibi ürünlerin pazarlanması ve üretiminin artırılması için hububat ticaret kurulması için proje çalışmalarımızı başlattık.”

Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış konuşmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya’ya plaket takdiminde bulundu.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları