TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BÜNYAN’LI ÜRETİCİLERE ZİYARET

TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BÜNYAN’LI ÜRETİCİLERE ZİYARET

Hacıpaşaoğlu: “Çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor”

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri korona virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan muaf olan çiftçileri ziyaret ederek üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mümtaz Hacıpaşaoğlu burada yaptığı açıklamada “Alınan kısıtlama önlemlerine rağmen çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor. Hayvansal ve bitkisel üretim aksamadan devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Bünyan ilçesinde üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek destek verdiler. Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Mümtaz Hacıpaşaoğlu burada yaptığı açıklamada "Çiftçilerimiz üretime devam ediyor. Korona virüs ile uğraştığımız şu günlerde çiftçimiz, köylümüz arazide hayvancılık ve tarımla uğraşıyor. Tarımsal faaliyetlerimiz devam ediyor. Hiçbir endişeye gerek yok, bizler tarım ordusu olarak çiftçilerimizin yanındayız. Alınan kısıtlama önlemlerine rağmen çiftçilerimiz ve besicilerimiz üretmeye davam ediyor. Hayvansal ve bitkisel üretim aksamadan devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Küçükbaş besicilik yapan Ethem Erdoğan ise, " geçen sene 50 koyun ile başladığım hayvanlarımı bu sene 100 kadar koyunum, 89 tane kuzum oldu. Bu zor günlerde dahi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri gelerek koyun ve kuzularımı hem aşılama hem de küpeleme yaptıkları için teşekkür ediyorum. Devletimiz sağ olsun, gerek Veteriner Hekim arkadaşlarımız, gerekse Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız geliyorlar ve ilgi gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Bünyan ilçesinde büyükbaş hayvan besiciliği yapan Hüseyin Önder Yıldırım’da "Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu zor süreçte evde kalmalarını tavsiye ediyorum. Bizler Türkiye için buradayız ve üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”