TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KURU FASULYE TOHUMU

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KURU FASULYE TOHUMU

800 ÇİFTÇİYE 50 TON KURU FASULYE TOHUMU DAĞITILDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi’ projesi kapsamında 800 çiftçiye 50 ton kuru fasulye tohumu dağıttı. Dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin “Bakanlığımızın nakdi destekler dışındaki bu tarz projelerin de ilimiz ve ülkemiz üreticisine büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim” ifadesini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ‘Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi’ projesi kapsamında 800 çiftçiye 50 ton kuru fasulye tohumu dağıttı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kampüsünde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Mustafa Şahin, “2021 yılı Atıl Tarım Arazilerinin Değerlendirilmesi ve Bitkisel Üretimin Arttırılması projesi kapsamında, ilimizde bugün itibariyle kuru fasulye tohumu dağıtımına başlıyoruz. Hemen hemen bütün ilçelerimizde dağıtım gerçekleşecek olup, toplamda 50 ton üzerinde kuru fasulye tohumu bugün itibariyle üreticilerimizle buluşacak. Birkaç gün içerisinde de toprakla buluşacak ve artık önümüzdeki süreçte de ülkemizin tarımsal üretimine katkı sağlamak için hedefimiz bu yönde. 2020 yılında başlamış olduğumuz tohum dağıtımı, yüzde 75’i bakanlığımız ve yüzde 25’i çiftçi katkısıyla olan üretimde geçen yıl 32 ton yerli ve milli bir çeşidimizi dağıtmıştık. Bu yıl da aynı şekilde 50 tonun üzerinde yerli ve milli çeşidimizi Kayserili çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Geçen yıl belki Türkiye’deki en yüksek verimi aldığımız ürünlerden biriydi Kayseri’de yapmış olduğumuz üretimde. Talas’taki üreticimiz geçen yıl dekarından 500 kilogramın üzerinde kuru fasulyeden verim almıştı. İnşallah bu sene de aynı verimi Kayseri’deki bütün üreticilerimizin almasını niyaz ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İl Müdürü Şahin sözlerini noktalarken dağıtımın bu yıl için son dağıtım olacağının altını çizerek “Bu yıl için bakacak olursak, tohum dağıtımı anlamındaki son dağıtımımız bu. Kayserili üreticilerimize bu yıl 805 bin kilogram tohum dağıtımı yaptık. Bunun 450 tonu yazlık buğday, aspir tohumu, kuru fasulye tohumu, nohut tohumu ve yaklaşık 80 ton civarında yem bitkisi tohumlarının dağıtımını da en son sonbahar döneminde gerçekleştirmiş olacağız. Bu projenin tabana temas ediyor olması ve üreticimizden almış olduğumuz geri dönüşün gerçekten memnuniyet verici olması bizleri de önümüzdeki süreçte yapacağımız projelerde umutlandırıyor. Bakanlığımızla yaklaşık 7 saat süren telekonferansta ülkenin birçok noktasındaki benzer projelerin gerçekten memnuniyet oluşturduğunu, bakanlığımızın nakdi destekler dışında katkılarının da sağlandığı projelerin ilimize ve milletimize büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Ben bereketli olmasını temenni ediyorum. Hiçbir zaman durmayan ve pandemide de çalışan tüm üreticilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor