TARIM İL MÜDÜRÜLÜĞÜ

TARIM İL MÜDÜRÜLÜĞÜ

265 BİN SAZAN YAVRUSUNU GÖLETLERE BIRAKTI

  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan balıklandırma programı çerçevesinde; Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesinden getirilen 265 bin sazan yavrusu İl müdürlüğü ekiplerince Paşalı, Töslü, Efkere, Darılı, Şeyhli, Kepiç, Zincirdere, Elbaşı, İncesu, Akköy, Kovalı göletlerine bırakılmıştır?
Göletlerimizde doğal yapının desteklenmesi, sportif balıkçılığın geliştirilmesi ve atıl durumda olan su kaynaklarının üretime kazandırılarak protein açığının kapatılmasında öneme sahip olan balık tüketiminin artırılması amacıyla yürütülen balıklandırma faaliyetleri 265 bin sazan yavrusunun göletlere bırakılması ile devam etti?
Gölet alanlarına uyumunun kolay olması, büyük sıcaklık değişimlerine, besin ve oksijen yetersizliğine direncinin fazla olması, etinin lezzetli olması sebebiyle sazan balığı tercih edildiğini vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan KAYACAN söz konusu faaliyete dair yaptığı açıklamada "Kayseri ilimizde bulunan pek çok irili ufaklı göletlerde su ürünleri yoğunluğunun artırılması için düzenli olarak balıklandırma çalışmalarını yapmaktayız. Bu kapsamda 2015 yılında ilimize Bakanlığımızca tahsis edilen 165.000 adet yavru sazan balığına, 100.000 adet sazan balığı ilave edilerek toplamda yaklaşık 265.000 sazan balığı yavrusu göletlerimize bıraktık. Böylece balık yoğunluğu önemli derecede artacak ve göl ekosisteminin canlı tutulması sağlanacaktır. Yapılan çalışmaların başarıya ulaşması ve göletlerimizde bırakılan balığın gelişebilmesi için balıkçılarımıza ve köylülerimize önemli görevler düşmektedir. Bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkân tanınmalıdır. Bakanlığımızın hem ticari hem de amatör balıkçılık tebliğinde belirlediği avlanma zamanı ve avlanabilecek balık boyu standartlarına uyulmalıdır. Balıkları sadece yasak dönemde değil, avlanmanın serbest olarak yapıldığı dönemde de korumak ve bilinçli olarak avlamak gerekmektedir. Balıklandırma çalışmaları kapsamında mühendislerimiz Bülent CANATAN ile Erkan KARADAĞ bu amaç için özel olarak düzenlenmiş kamyonetle dağıtımı yapmışlardır. Sazan balığı yavruları, 1 ton kapasiteli taşıma deposunda, oksijenlendirme sistemi kullanılarak %99.90 yaşama oranında ilimize getirilerek, bazı göletlerimize balık kepçesi, bazı göletlerimize balıklandırma kovası, bazı göletlerimize de sifonlama kolonu kullanılarak başarıyla göletlerimize bırakılmıştır " değerlendirmesinde bulundu?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor