TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ

ÜRETİCİ VE YATIRIMCILARI YENİLEDİ?

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Resmi Gazete´de yayınlanmasının ardından bir toplantı düzenleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üreticileri ve yatırımcıları bilgilendirdi?
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğin Resmi Gazete´de yayınlanmasının ardından üretici ve yatırımcılara yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısında toplantısına İl Müdürü Özkan KAYACAN, Yahyalı Belediye Başkanı Esat ÖZTÜRK, Ziraat Bankası Zirai Krediler Şube Müdürü İbrahim TAYYAR, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir GÜNEŞ, İlçe Müdürleri, Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile üreticiler ve yatırımcılar katıldı.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Kırsal kalkınma yatırımlarının 2006 yılında başladığını; 2006 ila 2014 yılları arasında Kayseri´de uygulanan proje sayısının 47 adet ve bunun da hibe miktarının 11 milyon civarında olduğunu belirtti. 2015 yılında proje birimi ekiplerini değiştirerek eksiklerini tamamlamak ve daha fazla proje gelmesi için mücadele etmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden KAYACAN; 2015 yılında sadece 1 yılda 31 projeye destek verdiklerini ve Kayseri´ye olan katkısının 23 milyon TL olduğunu; Kayseri´de 9 yılda verilen 11 milyon desteğe karşın sadece 2015 yılında 23 milyon verildiğini belirterek aradaki farka dikkatleri çekti.
Tarımın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de desteklendiğini ve desteklenmeye devam edeceğini desteklenmediği takdirde üretim yapma şansının olmadığının altını çizen KAYACAN: "%50 hibeyi baba oğula vermiyor. O yüzden biz hepinize diyoruz ki; hangi projeniz hangi fikriniz varsa bizlere ulaşın. Kapımız açık. Bu sene Kayseri´den en az 100 adet proje geçirmek istiyoruz. Baktığımızda bu da en az 100 milyon TL´nin Kayseri´de kalması demek diye düşünüyoruz." İfadesini kullandı?
Daha önceki görev yerinde Ziraat Odası Başkanı tarafından söylenen "Tarımsız Sanayi Olmaz, Sanayisiz Tarım Olmaz" sözünü katılımcılarla paylaşan İl Müdürü Kayacan ; bugün ürettikleri ürünleri marka haline getirmeleri ve marka değerini artırmaları; bunun için de özellikle Ar-Ge çalışmalarına kafa yormak gerektiğini belirtti.
Bürokrasinin hiçbir şeye engel olmadığını ve bugünkü toplantıyı bürokrasiyi kaldırdıklarını ilan etmek için düzenlediklerini vurgulayan KAYACAN; kapılarının üreticilere, yatırımcılara her zaman açık olduğunu ve hep birlikte Kayseri´ye ülkemize hayırlı olacak güzel projelere ortak imza atmak istediklerinin altını çizdi.
Kayacan´IN açılış konuşmalarının ardından Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzden Makine Mühendisi Hakan KILIÇ tarafından katılımcılara tebliğ kapsamı ile ilgili bilgiler verildi. Üreticiler ve yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören ve soru cevap bölümüyle devam eden toplantıda proje yürütme birimimiz tarafından katılımcıların soruları karşılık buldu.
HABER: C.ÜSTEN



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti