TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARA İNCELEME

TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARA İNCELEME

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri`nin tarihi dokusuyla adından söz ettiren Talas ilçesinde restorasyon çalışmalarının sürdüğü mekanlarda incelemelerde bulundu.

Başkan Palancıoğlu, başkan yardımcıları ve teknik birim amirleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırılan 60 konak ve evin bulunduğu Ali Saip Paşa Sokağı ve bağlantılı sokaklarda 2014 yılında yapılan projeleri yerinde inceledi, bu yıl için yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Teknik gezi kapsamında restorasyon projeleri tamamlanan mekanları inceleyen Başkan Palancıoğlu, sokak içerisinde bulunan Talas`ın ikinci yer altı şehrine girdi. Yüzyıllar öncesinde bünyesinde havalandırma sisteminden güvenlik sistemine kadar birçok özelliği barındıran yer altı şehrinin günümüzün modern teknolojisine ışık tuttuğunu anlatan Başkan Palancıoğlu, 600 metreye kadar açılan şehrin temizleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yer altı şehrinin ardından Ali Saip Paşa Sokağı`nın üstündeki İnönü Sokağı`nda bulunan mülkiyeti belediyeye ait Yaren Evi`ne geçen Başkan Palancıoğlu, iki katlı yapının restorasyon projesinin Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını ve yakın zamanda çalışmaların başlayacağını söyledi.   

Gezinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, "Talas, Kayseri`nin tarihi doku zengini, aynı zamanda şehrin sayfiyesi görümündeki güzel bir ilçesi. Bu değerleri turizmin hizmetine kazandırıp ilçemizi turizm pastasından hak ettiği payı alması için yaptığımız çalışmalarımız devam etmekte. Bugüne kadar yapılan projeleri inceleyip nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili çalışmalara yön vermek için gezi düzenledik. İnşallah Kayseri`nin incisi Talas`ı, hak ettiği yere getireceğiz" dedi. 

Haber İzle



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı