TARİHİ MELİKGAZİ TÜRBESİNİ RESTORE EDİYOR

TARİHİ MELİKGAZİ TÜRBESİNİ  RESTORE EDİYOR

Pınarbaşı ilçesine bağlı Melikgazi köyünde bulunan, Türk tarihnin unutulmaz komutanlarından Melikgazi Hazretlerinin Türbesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Restore edilmeye başlandı.

Pınarbaşı ilçesi, Melikgazi köyünde yer alan Melikgazi Türbesi; yüksek bir tepenin yamacında buluyor. Kitabesi bulunmayan türbe’nin 12. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor.
İki bölümden meydana gelen Melikgazi Türbesi’nin alt katında cesetlik, üst katında sandukaların bulunduğu bölüm var. Bu bölümün içi tuğla - moloz taş karışımından, dışı kesme taştan yapılmış olan Türbenin, genel olarak tuğladan yapılan kümbetin kare kesitli bir plan üzerindeki kaide kısmı ise kesme taştan inşa edilmiş. Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından türbenin restorasyonuna başlandığı bildirildi.

Geçtiğimiz ay Pınarbaşı ilçesini ziyaret eden Vali Orhan Düzğün`de konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuş ilçede birçok kültür varlığının bulunduğuna da  vurgu yapmış,  bu kültür varlıklarının tapu niteliği taşıdığını dile getirerek, "Anadolu`nun Türkleşmesinde ve Müslümanlaşmasında payı olmuş olan Melikgazi`nin türbesi ilçe sınırları içinde yer alıyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Melikgazi`nin türbesinin restorasyonuna başlanılmış olması sevindirici bir durum. Çünkü bu, atalarımızın emanet ve mirası. Aynı anlamda bizim bu topraklarımızın bize ati olduğunu gösteren tapu vesikasıdır “ ifadelerini kullanarak, türbenin restore edilmesinin önemine vurgu yapmıştı...



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler