TARİHİ YAPILARIN ONARIMI ÖDÜLLENDİRİLDİ

TARİHİ YAPILARIN ONARIMI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç...

   Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan tarihi mekânların restorasyonu yapılarak günümüz hizmetine kazandırılması projesinin önemli bir kuruluş olan TARİHİ KENTLER BİRİLĞİNCE ödüllendirildiğini söyledi.
Uygulaması başarı ile tamamlanmış projeler?
Kiçikapı semtinde Çağırağası konağı ile başlayan restorasyon çalışmasının 5 konak, 3 çeşme, 2 hamam, 2 okul, 2 köprü ve 2 türbe ile devam eden çalışmanın Melikgazi Belediyesince başarı ile uygulandığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Tarihi Kentler Birliği´nce her yıl düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını özendirme Yarışması´nın 2014 yılını kapsayan çalışma ve değerlendirme sonucu belediyemizin iki çalışması ödüllendirilmiştir. Ulusal düzeyde yapılan inceleme sonucunda jüri heyetince GERMİR BEZİRHANE ile JANDARMA KONAĞI değerlendirilmiş ve ödüle layık bulunmuştur. Bu değerlendirme sonucunda uygulaması gerçekleştirilmiş olan projelerden dolayı PROJE ÖDÜLÜ Melikgazi Belediyesi´ne verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu da Melikgazi için bir övünç kaynağıdır. Bu ödül çalışmalarımıza şevk katmıştır.? dedi.
Antalya´da restorasyon fuarında ödül töreni..
Tarihi Kentler Birliğince her yıl 6 ayrı branşa ödül verildiğini bu yıl 32 belediye çalışmasının yarışmaya layık bulunduğunu ve 6´sının ödüllendirildiğini ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi´nin 2 ayrı eserenin yarışmada ödüle layık bulunmasının son derece anlamlı ve gurur verici olduğunu kaydetti.
Çalışmamız Bilimsel Olarak da Ödüllendirildi..
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye çalışmaların bu tür kurum, kuruluş ve mesleki oda ve derneklerce ödüllendirilmesinin çalışanları motive ettiğini ve şevk verdiğini sözlerine ekledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü