TANER YILDIZ´DAN

TANER YILDIZ´DAN

YERLİ MALI HAFTASI MESAJI

Taner Yıldız mesajında ?Yerli ve Milli olmanın önemine değinirken içerisinde bulunduğumuz coğrafyada iç ve dış düşmanlara karşı kendi ürettiğimiz başta savunma sanayi olmak üzere  stratejik tüm noktalardaki üretimlerin ne denli önemli olduğu yaşadığımız gerçeklerle bir kez daha ispatlanmıştır?  vurgusunu yaptı.

AK PARTİ kayseri milletvekili Taner Yıldız mesajının devamında şunları kaydetti:

? Egemenliğimizin korunmasında en önemli etkenlerden  bir tanesi yerli ve milli sanayimizin dışa bağımlı olmadan tamamen ülkemizde üretiliyor olmasından geçmektedir.

Yerli Malı Haftası yıllardır sembolik kutlamalardan öteye gidemeyen ve pasta börekler ile  geliştirilen bir güne sıkıştırılmış ve anlamından uzaklaşması nedeniyle etkili olamamıştı.  Ne yazık ki yıllardır  Türkiye Cumhuriyeti´nin emek verilerek yapılan  yerli ve milli bir çok hamlesi de anlaşılmaz bir şekilde sonuca ulaşmamıştır.

Kayserimizdeki  Tayyare fabrikasında üretilmeye başlayan uçaklar savaşlarla yorulmuş Kahraman Ecdadımızın Onur mücadelesi ile yaptığı sanayideki milli duruşuydu.  O uçak fabrikası üretime devam etseydi bugün dünyanın en büyük uçak üreticilerinden bir tanesi ülkemiz olacaktı. Hiç kuşku yok ki ilk üretimler mütevazi olur. ?Yenilenler değil bırakanlar kaybeder? gerçeği burada da kendini göstermiştir. Dünyadaki ilk uçak  projesinin sahipleri 2 bisiklet tamircisi kardeşlerdi. Yapılan her yerli üretim  inanılmaz oyunlarla  engellenmiş  ve ülkemiz birçok alanda dışa bağımlı hale  getirilmişti. AK PARTİ?nin  göreve gelmesiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda yerli ve milli duruşa verilen önem ve destek kendini hemen göstermiş ve  başta savunma sanayimiz olmak üzere birçok alanda dışa bağımlılık azaltılmıştır.  Hatırlanacağı üzere daha önceki iktidarlar döneminde İsrail´den parası ödendiği halde teslim alınamayan insansız hava araçları için günlerce görüşmeler yapılıp sonuçları alınamıyor ve terörde istenilen başarı bir türlü  sağlanamıyordu.  Bunun gibi tank modernizasyonu  ve uçak mühimmatları  gibi birçok stratejik ürün teslim edilmeyerek Türkiye´nin egemenliğine kastedilmiştir. Bugün günümüzde bırakın insansız hava araçlarını silahlı insansız hava araçlarıyla gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında kahpelere unutulmaz dersler verilmeye başlanmıştır. Silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu uzun namlulu silah üretiminde yerli ve milli markamız uluslararası standartların en üst seviyesinde patent almıştır. Artık üretimini yaptığımız Savunma Sanayi ile ilgili ürünler başta ülkemizin yerli ihtiyacını tamamen karşıladığı gibi ihracat yaparak milli ekonomimize de çok ciddi kaynak sağlamaktadırlar. Yerli otomobil  üretim için büyük çaba sarf edilerek hazırlıklar tamamlanmış olup yakında üretim aşamasına geçilecektir. Mazlum ve mağdur coğrafyada yaşayan milyonlarca insanın duası ve Yüce Yaradanımızın inayetiyle Türkiye Cumhuriyeti kendi ihtiyacı olan ürünlerini üretecek nitelikte  imanlı, inançlı ve inatçı idealist yiğit insanlara sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarda yerli ve milli olma yolunda daha büyük başarılara imza atacağımız nice yarınlara kavuşmak dileğiyle Selam ve saygılarımı sunuyorum.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’