`TAM ÖĞRENME` PROJESİ

`TAM ÖĞRENME` PROJESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan `tam öğrenme` projesi kapsamında pilot olarak seçilen 12 ortaokul ve 4 lisede öğrencilerin konu eksikliklerini gidermesi için sınıflar açıldı. Okulda öğrenim gören öğrenciler açılan sınıflar sayesinde derste

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı `tam öğrenme` projesi kapsamında 12 ortaokul ve 4 lisede öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlamak amacıyla ek sınıflar açtı. Ek sınıflarda öğrenciler normal öğrenim gördüğü sınıfta anlamadığı konuları öğrenme imkanı buluyor. Hazırlanan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Mehmet Tarman Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyarette Çandıroğlu, ek ders alan öğrencilerin sınıflarını gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Proje hakkında konuşan Çandıroğlu, "Projemiz bizim geçen yıldan bu yana yürütmeye başlamış olduğumuz başarıyı arttırma ve değerlendirme projemiz. Bu projenin adımlarından birini atıyoruz. Pilot olarak uyguladığımız `tam öğrenme` modelini hayata geçirmeye çalıştığımız 12 ortaokulu ve 4 tane de lisemiz var. Bunlardan bir tanesi de Mehmet Tarman Ortaokulumuz. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Bu projenin temel amacı şu; öğrenemeyen çocuğumuz yoktur ama geç öğrenen çocuğumuz vardır. Biz bu bilgileri bir daha üzerinden geçip tekrarlayarak ve bir takım teknolojik imkanlardan faydalanarak bu çocuklarımızın tam öğrenmesini sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kayserimizin tamamında uygulayacağımız projelerden bir tanesi olacak. İnşallah iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.
Mehmet Tarman Ortaokulunda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Murat Yaman ise, “Projeyi ilk defa müdür bey anlattığı zaman heyecanlandım. Böyle olması gerektiğini düşünüyordum. Projeyle ilgili olarak öğrenci velilerinden de olumlu görüşler alıyoruz. Okula bakış açıları değişti. Yani bir bütünleşme sağlandı" dedi.
8. sınıf öğrencisi Damla Tan da, “Projeyi destekliyorum. Bu proje ile daha başarılı olacağıma inanıyorum. Çünkü bana daha çok ders tekrarı ve çözümü sağlıyor" ifadelerini kullandı.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye