Talas'ta 41 noktada kentsel dönüşüm

Talas

Talas Belediyesinin ilçedeki yapı stokunu yenileyerek daha güvenli ve modern yaşam alanları inşa etmek amacıyla başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları 41 ayrı noktada sürüyor. Büyük bir başarı örneğinin sergilendiği çalışmalar arasında yer alan Harman Mahallesi 62 Evler Sitesindeki hak sahipleri 9 Mart’ta yeni dairelerine kavuşacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından titizlikte sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ilçenin 41 farklı noktasında devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ilçede güvenli olmayan 2 bin 303 konut yıkılarak risk ortadan kaldırıldı. Bunların yerine 3 bin 209 yeni daire yapılırken, 343 de iş yeri de tamamlanarak hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. Yapımı devam eden çalışmalar arasında yer alan Talas Belediyesi kentsel dönüşüm birinci etap kapsamındaki 62 Evler Sitesi sakinlerinin tatlı telaşında sona gelindi.
Cumartesi günü anahtar teslim töreni
Hak sahibi 65 vatandaşın olduğu 62 Evler Sitesi’nde 9 Mart Cumartesi günü anahtar teslim heyecanı yaşanacak. Harman Mahallesi 62 Evler Sitesin saat 14.00’te başlayacak törenle vatandaşlar yeni dairelerinin anahtarlarını teslim alarak yuvalarına yerleşecek.
“Güle güle otursunlar”
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Allah devlete zeval vermesin. Devlet kentsel dönüşümde çok güzel iş yaptı. Vatandaşlarımız bize güvendi. Biz de belediye olarak var gücümüzle vatandaşlarımız için durmadan çalışarak yeni yuvalarına kavuşmalarını sağladık. Vatandaşlarımız artık eskimiş, yıpranmış ve en önemlisi çürük binalarının yerine daha sağlıklı, modern ve olmazsa olmaz şart olan depreme dayanıklı evlerine kavuşacak. Bu vesileyle yeni konutlarında geçecek vatandaşlarımıza huzur, mutlu ve sağlıklı günlerde yaşamalarını diliyorum. Yeni sıcak yuvaları şimdiden hayırlı olsun. Emeği geçen yüklenici firmalara ve belediye personelimize teşekkür ediyorum” dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”