TALAS´TA YEDİNCİ CAMİ TEMELİ

TALAS´TA YEDİNCİ CAMİ TEMELİ

Mevlana Mahallesi´nde mülkiyeti Talas Belediyesi´ne ait arsaya hayırsever İzzet Bayraktar tarafından yaklaşık 2,5 milyon TL tutarındaki cami yapımına başlandı.

Karasu Caddesi´ndeki alana yapılacak olan caminin temel atma töreninde konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Bizler Kayserili olmaktan övünürüz. Övünmemiz boşuna değil. Özellikle son 20 yılda bir vasfımız hepsinden öne çıkmaya başladı. O vasfımız da hayırseverliğimiz." dedi.
"Kayseri´de benim belediye başkanı olduğum son 10 yıl içinde 4 kez hayırseverler zirvesi yaptık" diyen Özhaseki, "600´den fazla hayırseverimize ödül verdik. Yaptıkları hayırların toplamı 1 milyar doları geçti. Kolay değil, başka şehirlerde bu kadar hayırsever bulunamıyor. Allah´a hamdolsun hemşehrilerimiz örnek olacak işler yapıyorlar. Bunların başında da İzzet Amca geliyor. Eşinin, babasının, annesinin, dedesinin adına hayırlar yapıyor. Allah uzun ömür versin." şeklinde konuştu.
Özhaseki, "Değerli başkanımız Mustafa Bey´e de teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir beldede başkan olmak kolay değil. Türkiye geneline bakıldığında en kötü imar örneğine sahip yerlerden birisi burası. Zamanında buranın imarını çizen insafsız kimse yüksek katlı binaları koymuş, ama geniş yollar, okul, cami ve sosyal alanlar koymayı ihmal etmiş. Böyle bir planlama içinde bunlara yer bulmak problem. Raylı sistem için ben 2-3 yıl uğraştım şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanımız da uğraşıyor. Kayseri belediyesi borçlu değil, parasız değil. O kadar dar sokaklar konmuş ki sadece raylı sistemin nereden geçeceğiyle ilgili sorun var. Biz elimizden geleni yapıp hayır işleri yapmaya devam edeceğiz. Buradaki sıkıntıları biliyoruz. Camiler, okullar, sağlık ocakları ve yollar yapılacak ama keşke zamanında planlayanlar ferahça planlama yapsaydı." diye konuştu.
İl Müftüsü Şahin Güven, "Talas ilçemiz son yıllarda çok hızlı yapılaşmaya girdiği için camiye ihtiyaç vardı. Yeni yerler tespit edilerek cami yapılmasına hız verdik. Çok kısa süre sonra Talas´ta yeteri kadar camimiz olacak." ifadelerini kullandı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Camilerle ilgili başlattığımız çalışma kapsamında belediye olarak cami arsası yerlerin hepsinin mülkiyetini almak için harekete geçtik. Göreve geldiğimiz günden bu yana yedinci camimizin temelini atıyoruz. Hayırseverlerimize ve kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Hayırsever işadamı İzzet Bayraktar, "Doğduğum ve yaşadığım bu topraklar, bana sadece kazanmayı ve sahip olmayı değil, sahip olduklarımı ve kazandıklarımı paylaşmayı, paylaştıkça da mutluluk ve iç huzur bulmayı öğretmiştir" diyerek duygularını ifade etti.
Kur´an-ı Kerim tilaveti ve edilen duanın ardından Hacı Halil Bayraktar Camii temeli butona basılarak atıldı. Caminin bir yıl sonra ibadete açılması planlanıyor.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor