TALAS`I ESNAFIMIZLA PARLAYAN YILDIZ YAPTIK

TALAS`I ESNAFIMIZLA PARLAYAN YILDIZ YAPTIK

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 6. olağan genel kurulunda, "Bugün artık Kayseri`nin parlayan yıldızı Talas algısını şehrimizde oluşturduysak, bu başarıda esnafımızın katkısı çok büyüktür" dedi.

Talas Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 6. olağan genel kurulu Diva Düğün Salonunda gerçekleşti. Divan başkanlığını Ahmet Övüç`ün yaptığı genel kurula esnafın ilgisi yoğundu. Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Turizm kenti Talas`ın Kayseri`nin parlayan bir yıldızı haline geldiğini söyledi.
Başkan Yıldırım, bu başarıda esnafın büyük katkısı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Televizyonlara reklam veren firmaların kullandığı ortak dil var: Kayseri`nin parlayan yıldızı Talas. Hamdolsun bu parlayan yıldıza iş yapmak, alın teri koymak çok kıymetlidir. Bu da hepimizin başarısıdır. Bu başarıdan asla ve kat`a taviz vermemeliyiz. Çünkü işimizi geliştirmek, büyütmek kendi elimizde. Biz işimizi ne kadar çok geliştirmek istiyorsak o kadar çok işimize yoğunlaşmamız lazım. Yapınca da en iyisini yapmak gerek. Bugüne kadar Talas imajı itibariyle `aman Talas esnafı` dedirtecek bir iş yapmadığınız için hepinize müteşekkirim. `Talas`a gideriz, otururuz, huzur buluruz` dedirtildi bu açıdan da müteşekkirim. Bu önemli gelişmeleri hiçbirimiz küçümsemeyelim."
Talas`ın hızla büyüyen ve gelişen görünümüne dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Görünen o ki Talas seçime 120 bin nüfusla giriyor. On yıl önce tabelada 34 bin yazıyordu, bugün nüfus 120 bin. Böylesi büyüyen bir kent yok. Oransal olarak ta modern olarak ta büyüyen kent yok" dedi. Başkan Yıldırım, bugün itibariyle Türkiye`de hızlı interneti en hızlı kullanan ilçe olduklarını kaydederek, "Artık doğalgazı, yolu, kaldırımı konuşmuyoruz. Yeşil alan kişi başına nüfus 34 bindeyken 3,4`ten 120 bin nüfusta 6,6 metrekareye ulaştı. 2004`te bir yılda toplam 9 bin ton asfalt üretilirken bu yıl bir günde bin 300 ton çıkarılıyor. Bütün ekipmanıyla son sistemi kullanan bir belediye, bir şehir var." diye konuştu.
Başkan Yıldırım, bu gelişmelerden esnafa yansıyan kısmı da açıklayarak, "Hatırlayalım Talas`ta sadece bir banka vardı, o da Ziraat Bankası. Şimdi ise esnafa hizmet eden 7 banka ilçemizde şube açtı. Noter dahi yoktu ilçemizde ama şimdi var. Bunlar esnaf için önemli gelişmeler. Eksikler olabilir bunlar zaman içinde telafi edilebilir. Esnafımızın odası bir parkın yanında sığıntı gibiyken, konforlu bir binaya taşıdık. Bunlar için biz dün nasıl esnafımızın yanındaysak bugün de yanındayız, yarın da yanlarında olacağız. Belediye, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları hep birlikte el verdiği sürece başarı kendiliğinden gelecektir." ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Talas Esnaf ve Sanatkar Odasının mevcut başkanı Alaattin Kayabaşı, Hakan Tetik ve Hakkı Taşçı`nın yarıştığı seçimlere geçildi. Seçim sonucunda Alaattin Kayabaşı 317 oyla güven tazelerken, Hakan Tetik 43, Hakkı Taşçı 48 oy aldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”