TALAS İLÇESİ’DE ‘PANDEMİ GÖNÜLLÜLERİ’ MASKE DAĞITTI

TALAS İLÇESİ’DE ‘PANDEMİ GÖNÜLLÜLERİ’ MASKE DAĞITTI

Oluşturulan ‘Pandemi Gönüllüleri’, ilçe genelindeki ana arterlerde maske, mesafe ve temizlik uyarısı yaptı, maske dağıttı

Pandemi döneminde gerçekleştirdiği farklı uygulamalarla dikkat çeken Talas Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Oluşturulan ‘Pandemi Gönüllüleri’, ilçe genelindeki ana arterlerde maske, mesafe ve temizlik uyarısı yaptı, maske dağıttı.

Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Kayseri Memur-Sen Başkanı Aydın Kalkan yaptıkları açıklamalarda, koronavirüsle etkin mücadeleye dikkat çekti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, gönüllülük üzerine bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Her biri kamu görevlisi olan Memur-Sen üyeleri, oluşturduğumuz Pandemi Gönüllülerine katılarak bize destek oldular. Bugün Talas’ın cadde ve bulvarlarında hem maske, mesafe ve temizlik uyarısı yapacaklar hem de maske dağıtacaklar. Böylece bir farkındalık oluşturacağız ve bu virüse karşı dikkat çekeceğiz. Bize eşlik eden başta Memur-Sen Başkanı Aydın Kalkan olmak üzere tüm gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde  bulundu.

Başkan Yalçın, ayrıca  ‘Pandemi Yayılmasın, Kardeşlik Yayılsın’ adı altında bir proje daha geliştirdiklerini açıklayarak, “Koronavirüse yakalanmış olanların tedavisinde ihtiyaç duyulan kan plazmasını karşılamak amacıyla bir kampanya başlattık. Bu konuda da vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Kan vererek bu kampanyaya katılsınlar.” diye konuştu.

Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de pandemi sürecini dünyada en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğuna işaret ederek, “Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları bu süreci yürütüyor. Bununla birlikte Talas Belediyemizin çok güzel ve örnek bir uygulamasıyla karşı karşıyayız. Oluşturulan Pandemi Gönüllüleri, ilçe genelinde farkındalık oluşturmak için maske dağıtımı yapacaklar. Hem katılımcılara hem de projeyi başlatan Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kayseri Memur-Sen Başkanı Aydın Kalkan da 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlaması için herkese görevler düştüğünü ifade ederek, “Biz öğretmenler olarak 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasını istiyoruz. Eğer okulların açılmasını istiyorsak vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Cumhurbaşkanımızın dikkat çektiği Temizlik, Maske ve Mesafe konularına uymak zorundayız. Biz de Memur-Sen üyeleri olarak vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek istedik ve Talas Belediyesi’nin bu önemli etkinliğine gönüllü olarak katıldık. Başlatmış olduğu örnek uygulama için de Başkanımız Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Dönmez, Başkan Yalçın ve Memur-Sen Başkanı Kalkan, Atatürk Bulvarı üzerinde gezerek Maske Mesafe Temizlik uyarısında bulunurken diğer gönüllüler de Talas’ın ana arterlerinde ve caddelerinde maske dağıtımı yaptı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi