TALAS BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TALAS BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

TALAS BELEDİYESİ’NDEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE MEZAR TAHSİSİ

Talas Belediye Meclisi’nin aldığı kararla gazi eşleri ile şehitlerin anne-baba ve eşlerine ücretsiz mezar tahsisi yapılacak.

Talas Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında oy birliği ile alınan karar gereği Talas’ta ikamet eden gaziler ile şehitlerin eşleri ve anne-babalarına ücretsiz mezar tahsis edilecek.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nin talebi üzerine yapılan değerlendirmede, talep edilmesi ve vefatları halinde gazi eşleri ile şehitlerin anne-babaları ve eşlerine ücretsiz mezar tahsis edilmesi karara bağlandı.

Önceki uygulamada sadece gazilere ve şehitlere ücretsiz olarak mezar tahsis edilebiliyordu. Alınan kararla gazilerin eşlerine ve şehitlerin anne-babalarıyla eşlerine mezar tahsisi sağlanmış oldu.

TALAS BELEDİYESİ'NİN 2020 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Talas Belediye Meclisi, Nisan ayında toplanarak gündeminde bulunan 29 maddeyi karara bağladı. Gündemde yer alan 2020 Yılı Faaliyet Raporu maddesi de oylanarak kabul edildi.

Başkanvekili Ragıp Dost başkanlığında gerçekleşen toplantıda komisyon, encümen, başkanvekilliği ve katip üye seçimleri yapılırken, çeşitli komisyon raporları, park ve caddelere verilecek isimleri içeren gündem maddeleri de karara bağlandı. Yapılan seçimlerde 1. Başkanvekili Ragıp Dost, 2. Başkanvekili İbrahim Ata; Suat Erdoğan ve Murat İlhan asıl katip, Zafer Pamuk ve Selçuk Çağan yedek katip olarak meclisin görev süresi sonuna kadar seçildi. Diğer komisyonlarda bir yıl görev yapacak isimler ise şöyle oluştu: Encümen: Cumhur Yıldız, Ümit Dilci, Ömer Uğurlu. Plan ve Bütçe Komisyonu: Alaaddin Canıpek, Ragıp Dost, Yüksel Sungur, Mustafa Çalıksoy. İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Hami Türkyar, Çağrı Daşan, Murat İlhan, Mustafa Özaşır. Çevre Kültür ve Turizm Komisyonu: Aytaç Kırmızıtaş, Musa Soykarcı, İbrahim Ata, Mustafa Özaşır. Gençlik Kadın ve Aile Komisyonu: Emine Timuçin, Duygu İnce, Kerem Özden, Ufuk Gökdemir. Ticaret ve Sanayi Komisyonu: Zafer Pamuk, Aytaç Kırmızıtaş, İbrahim Ata, Mustafa Çalıksoy. Eğitim Spor ve Sağlık Komisyonu: Suat Erdoğan, Selçuk Çağan, Orhan Say, Ufuk Gökdemir.

Öte yandan meclis toplantısında 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ile 2020 Yılı Faaliyet Raporu da görüşülerek kabul edildi. Meclis oturumunda ayrıca 104 amiral tarafından yayınlanan bildiriye karşılık meclis üyeleri tarafından kınama mesajı yayınlandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"