TALAS BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

TALAS BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI’NA HAZIR

Talas Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçe halkının huzurlu bir bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da kurban satış ve kesim yerleri başta olmak üzere yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Talas Belediyesince Reşadiye Mahallesi Eski Stadyum alanında oluşturulan kurban satış ve kesim yerini gezen Başkan Yalçın burada yürütülen çalışmaları incelerken kurban satıcıları ve alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, Kurban Bayramının önemine dikkat çekti. “Kurban bir ibadettir, ibadetlerin ise şölene dönüşmesi gerekir” diyen Başkan Yalçın, böyle önemli bir ibadetin karşılıklı anlayış, paylaşma ile şölene dönüşeceğini söyledi. Bu ibadetin en temiz ve hijyenik şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yalçın, bu noktada da belediyenin devreye girerek temiz bir ortam için gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Yapılan çalışmalardan dolayı vatandaşların çok fazla teşekkürünü aldıklarını belirten Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Biz, Pazar yeri olarak yalnızca Reşadiye’deki kurban yerini hazırladık. Ama çok iddialı hazırladık, tertemiz bir şekilde. Burada kurban satıcılarımızı da dolaştık, hepsi bize bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ilettiler. Allah, hayırlı Kurban Bayramı geçirmemizi nasip etsin, Kurban Bayramımız mübarek olsun diyorum.”

Kurban Bayramı öncesi yapılan diğer hazırlıkları değerlendiren Başkan Yalçın, Kurban satış ve kesim yerlerinden, ibadet hanelere, mezarlıklardan park ve bahçelere kadar tüm alanlarda gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtip, bayram denince akla ilk gelen yerlerin camiler ve mezarlıklar olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. “Bizim kutsal mekanlarımızın da hazırlanması gerekiyordu, öncelikle camilerimizin tamamında yaptığımız çalışmayla hepsini temizledik, yıkadık ve dezenfekte edildi. Mezarlıklarımız da geçmişlerimizin ziyaret edildiği yer olarak tertip ve temizlik işleri devam etti. Biz bayrama hazırız! Nice bayramlarda buluşmak dileğiyle diyorum.”

Talas Belediyesi tarafından sunulan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini ifade eden kurban satıcıları Başkan Yalçın’a şükranlarını sunarak şunları kaydettiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"