TALAS BELEDİYESİ 2021’DE YAKALADIĞI RÜZGARI 2022'DE DE SÜRDÜRECEK

TALAS BELEDİYESİ 2021’DE YAKALADIĞI RÜZGARI 2022

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, düzenlediği basın toplantısıyla 2021 yılında yaptıkları çalışmalarla 2022 yılında gerçekleştirecekleri projeleri değerlendirdi.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıya başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra şehirde görev yapan yazılı ve görsel medyanın temsilcileri katıldı.   

Konuşmasına 17 Aralık 2016’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan askerlere rahmet, gazilere şifalar dileyerek başlayan Başkan Yalçın, daha sonra Van’da görev yaptığı dönemde devlet-millet için yapılan çalışmaları kısa şekilde dile getirdi.

Ardından Talas Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalara geçen Başkan Yalçın, 2020 yılı için 98 milyon lira olan bütçenin, 2021 yılında 121 milyona, pandeminin de göz önündü bulundurulmasıyla birlikte 246 milyon liraya çıkardıklarını belirterek, gelecek yılki bütçenin 385 milyon lira olarak belirlediklerini kaydetti.

Başkan Yalçın, yıl içinde okul, kütüphane, aile sağlığı merkezi, yol, asfalt, kaldırım, park gibi çeşitli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti  “Yaptığımız çalışmalardan bazılarını sizinle paylaşabiliyoruz. 7/24 Kütüphanemizin yanı sıra Altıntepe Semt Kütüphanesi, Gezici Kütüphane, Cemil Baba Kur’an Kursu, Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılarımıza konser, Neşet Ertaş anısına İsmail Altunsaray konseri, Turgay Başyayla konseri, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel mektup standı, Mevlana İlkokulu, Hanım Aydoğan Anaokulu, Osman Neyire Akgöz Aile Sağlığı Merkezi gibi sağlıktan, eğitime birçok açılışı yaptık. Engelli kardeşlerimizin araçlarının bakımından askerlerimize çanta, kedi ve kuş evinden Hayır Çarşısı kanalıyla ihtiyaç sahiplerine yardıma kadar sosyal belediyecilik hizmetleri gerçekleştirdik.”

Konuşmasında  belediye bünyesinde gerçekleştirilen teknik çalışmalar konusunda da bilgi veren  Başkan Yalçın şu huşuların altını çizdi.  “Talas Millet Bahçesi’nin yarışmasını sonuçlandırdık. Park bahçeler önem verdiğimiz bir konu. İlçemize 100 bin fidan diktik. Milli Ağaçlandırma Günü’nde 2023 esnafımıza 2023 fidan hediye ettik. TOKİ girişi nizamiyesine park yaptık. Aynı yere yakın olan parkı yeniledik. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları açtık. Kırsal mahallelerimizle birlikte merkezimizde kaliteli yollar yaptık. Kuruköprü-Çatakdere arasındaki yolu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte genişleterek yeni köprü inşa ettik. Kırsal mahallelerimizden Kepez bölgesindeki 8 mahallenin ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir yol yapıp hizmete sunduk. Kamber’de köy içinden geçen TIR’lar için yeni çevre yol yaptık. Sakaltutan’ın Tomarza yolu bağlantısını yeniledik. Bunun gibi birçok hizmeti gerçekleştirdik.”

Tarım ve hayvancılıktaki çalışmalarına da ayrı bir parantez açan Başkan Yalçın, “Kırsala sahip çıkamayan şehri yönetemez anlayışıyla çiftçilerimize nohut, fasulye, mercimek, kabak çekirdeği tohumları dağıttık” dedi  ve ekledi “Ayrıca çiftçilerimizin hizmetine koyun yıkama banyoluğu, taş toplama makinesi, kompsot karıştırma makinesi, gübre karıştırma makinesi, tohum eleme makinesi, anıza direkt ekim makinesi gibi çeşitli yardımları sunduk. Ayrıca çiftçilerimize çeşitli eğitimler düzenledik. ORAN ile Süt Evi Projesi’ni imzaladık. Mevsimlik işçiler için Tarım Anneleri Ev’leniyor projesi kapsamında konaklayacakları evler için protokol imzaladık”

Kentsel dönüşümde de 23 ayrı bölgede çalışmalarının yürütüldüğünü kaydeden Başkan Yalçın, 2022 yılında gerçekleştirecekleri projelere dair de  şöyle konuştu “Ali Dağı Füniküler Hattı Projesi ve Sosyal Tesis yapımına başlayacağız. İçerisinde bakı terasları, çocuk oyun alanları gibi çeşitli alanların yer alacağı Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru’nu tamamlayacağız. Talas Millet Bahçesinin yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Eğitim ve kültür temalı olacak. Mevlana Mahalle Meydanı’nın yapım çalışmalarına başlayacağız. Zincidere Göleti ve Mesire Alanı’nın yapımını tamamlayacağız. Yaşlı Gündüz Bakım Evi, Engelsiz Gündüz Bakım Evi, Yamaçlı Sosyal Tesis, Zincidere’deki Yetimhane Restorasyon Okulu, Zincidere Hamam Restorasyonu, Karamercan Kütüphanesi, Espor İnovasyon Merkezi, Talas Kızılay Binası yapımı, Başakpınar Kültür Merkezi, Ahmet Gönen Ortaokulu gibi birçok alanda tesisler açacağız. Ayrıca ilçemizdeki 3 pazar yerini yenileyeceğiz.”

Başkan Yalçın konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başkan Yalçın  “Talas Belediyesi’nin borcu yok.” İfadesini kullanırken,  Chpli belediye başkanlarının ilimize gelişine yönelik soru üzerine de “Biz misafiri severiz” ifadesini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"