TALAS KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

TALAS KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

Talas Belediyesi, yıllık 400 bin TL tutan elektrik harcamasını karşılamak için harekete geçti.

  Hazırlanan projeyle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), 1 Megavat gücündeki güneş enerjisi santralinin 500 kW´lık bölümünün kurulumuna yüzde 34 hibe desteği verecek.
Talas´ın Süleymanlı Mahallesi´nde 20 dönümlük araziye iki kısımdan oluşacak güneş enerjisi santralinin 500 kW´lık bölümüne destek için ORAN´da imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, sözlerine ajansın yeni genel sekreterliği görevine getirilen Kamil Taşçı´yı tebrik ederek başladı. Başkan Palancıoğlu, "Burada kurucu Genel Sekreter olarak 5 yıl görev yapmıştım. Kendisiyle Kalkınma Bakanlığı´nda çalışmıştık. Şimdi bizim kurduğumuz ajansta kendi kurdukları sistemin uygulama tarafındalar. Kayseri, Sivas ve Yozgat´a hizmet edecekler. Başarılar diliyorum. Çok iyi bir ajansa geldiler. Kendilerinin de katkısıyla ajansımız bıraktığımızdan daha ileriye gidecektir" ifadelerini kullandı.
Başkan Palancıoğlu projeyle ilgili, "Talas´a 32 km uzaklıktaki Süleymanlı Mahallesi´nde 20 dönümlük araziye güneş enerjisi tarlası kuruyoruz. Böylelikle belediyemizin yıllık 400 bin TL civarındaki enerji giderini karşılamış olacağız. Toplam yatırım miktarı 1,8 milyon TL olacak projenin 637 bin TL´sini ORAN destekleyecek. Proje kendisini 5-6 yıl içinde amorti edecek. İnşallah en kısa zamanda santrali kurup enerji üretimine geçeriz." dedi.
ORAN´ın yeni Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise daha önce Devlet Planlama Teşkilatı´nda uzman yardımcısı, uzman ve daire başkanı olarak görev yaptığını belirterek, "Kalkınma ajanslarının denetiminden sorumluydum. ORAN, Ankara ve İstanbul gibi bölgelerin içinde en iyi 3 ajanstan birisi. Yeni görevimde ilk imzamı bu projeye atmış olmam benim için ayrı bir öneme sahip." şeklinde konuştu.
Taşçı şunları söyledi: "Yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir rekabet mali destek programı kapsamında ajans olarak 9 projeye toplam 4,5 milyon TL destek veriyoruz. Bu proje kapsamında Talas Belediyemize 637 bin TL destek vereceğiz. Hayırlı olsun"
2 bin 200 adet güneş panelinin kullanılacağı santralle yıllık 930 bin kWh elektrik enerjisi üretilecek. Santralin tamamının devreye girmesiyle yaklaşık 1 milyon 800 bin kWh´lik enerjiye sahip olacak Talas Belediyesi, kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra kalan kısmı satarak belediye bütçesine katkı sağlayacak.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti