TALAS BELEDİYESİ´NDEN

TALAS BELEDİYESİ´NDEN

KADINLARA ÖZEL KONSER?

Talas Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçedeki kadınlara yönelik konser düzenlendi. Türk Halk Müziği sanatçısı Tuğba Çimençan´ın verdiği konserde kadınlar gönüllerince eğlendi.

Toplumun her kesimine yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yapan Talas Belediyesinde kadınlara özel konser verildi. Belediye Konferans Salonunda düzenlenen konsere 7´den 70´e her yaştan halk müziği sevenler katıldı. Salonun dolup taştığı gecede konser veren Kayserili sanatçı Tuğba Çimencan, sazıyla ve sözüyle dinleyenleri mest ederken, kendisine TRT Orkestra Şefi Ahmet Özgül eşlik etti. Halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini çalan ve söyleyen sanatçı, sazın üstadı Neşet Ertaş´ı da unutmadı. Ertaş´ın ?Yalan Dünya´, ?Gönül Dağı´, ?Gönlüm Hep Seni Arıyor´, ?Bahçe Duvarından Aştım´, ?Doyulur Mu´, Nar Tanesi´ gibi unutulmayan türkülerini seslendiren Çimencan, ayrıca Kayseri yöresinin Gesi Bağları ve Erkilet Güzeli türküleriyle birlikte Mihriban, Kesik Çayır, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Leylim Ley gibi gönüllerde yer alan türküleri de okudu. Yaklaşık iki saat süren konserde kadınlar kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman yerlerinde duramadı.

Konserin sonunda açıklamalarda bulunan Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, kadınların günlerini tebrik ederek, ?Sanatçımız Tuğba Çimencan ile birlikte Talas Belediyemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlamış olduk. Sazı ve sesiyle, kendi değerlerimiz olan türkülerimizi çok güzel ve içten bir şekilde gönüllere nakşetti. Türkülerimizin hikayeleri de ayrı bir etkiledi. Güzel bir konser oldu. İnşallah devamını Melikgazi´de yapacağız.? Değerlendirmesinde bulundu?

Konserin sonunda Başkan Palancıoğlu, Talas´ta 15 kadını istihdam ederek sağlıklı ve doğal ürünler üreten gıda mühendisi Hatice Kulakoğlu´na örnek girişimciliği nedeniyle plaket verdi. Palancıoğlu, gecenin sonunda kadınlara çiçek verirken, fotoğraf çekinme isteklerini geri çevirmedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi