TABİPLER ODASI ŞUBE BAŞKANI PRF.DR. ÖKTEM :

TABİPLER ODASI ŞUBE BAŞKANI PRF.DR. ÖKTEM :

?HEKİMLERİN DOKUNULMAZLIĞI OLMALI ?

   Tabip Odası Kayseri Şube başkanı Prf. Dr. Suat Öktem son aylarda tırmanışa geçen terör saldırılarının doğu ve güney doğuda görev yapan hekimlerin durumunu haber ekibimize değerlendirdi? Prf.Dr. Öktem yeniden hortlayan terör nedeni ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu´da görev yapan hekimlerin çalışma koşullarını zorlaştığını vurgulayarak ?Dünya üzerinde koşulda hekimlerin dokunulmazlığı olmalı? değerlendirmesinde bulundu? Yaşananlar nedeni ile istifa ederek memlekete dönen hekimler için de ?Hipokrat yemini bizim için geçerlidir fakat kişilerin kendi vicdanlarında ki yeminlerde kendileri için geçerlidir? ifadesini kullandı?
Tabipler Odası Şube Başkanı Prf.Dr. Öktem haber ekibimize terörün gölgesinde görevlerini sürdürmeye çalışan Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan hekimlerin durumunu değerlendirdi? Pr.Dr. Öktem ?Terör hoşumuza giden bir durum değil ve terör bölücü unsur yada değil adına ne derseniz deyin tasvip edilir hiçbir tarafı yoktur. Terör bazı şeylere belki etkin olabilir ama hekimlik müessesesinin bulunduğu yerlerde terörün kesinlikle bizimle karşı karşıya gelmemesi gerekir. Hangi cenahtan olursa olsun, herhangi bir terörist bir hekime gelip de zarar verdiği zaman annesi eşi veya birinci derece yakını o ilde veya ilçede yaşıyorsa ihtiyaç anında sağlık hizmeti alamayacak demektir? Ve bu yoksunluktan dolayı insanlar yaşamlarını yitirirse bunun sorumlusu asla hekimler olamaz? O nedenle teröristlerin ve teröre çanak tutanların bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerek . Bu nedenle bizim uluslar arası normlarda ileri ülkelerde tıpkı milletvekilleri gibi dokunulmazlığımız vardır. Bizim ülkemizde de olması gerekir?
Prf. Dr. Öktem sözlerinin devamında ?Türkiye Cumhuriyeti devleti 13 bin yıllık türk tarihinden süzüle süzüle bu günlere gelmiştir ve görünmeyen güçleriyle birlikte çok güçlü bir devlettir. Bir gün bu terör belasından kurtulacağız? Bizim öncelikle gerek devletin koruması yönüyle bunu daha fazla hissetmemiz teröristlerinde sağlıkçılara kesinlikle dokunmamaları gerektiği konusunda karşılıklı mantaliteye varılması gerekiyor. İkinci olarak şayet hekimler olarak bizim ideal çalışma şartlarımız oluşturulursa, hiç kimsenin gitmediği yerlere gittiğimiz gibi yine gideriz. Bunlar laf olarak söylenmiş şeyler de değildir. ?diye konuştu?
Prf. Dr. Öktem sözlerinin sonunda terörü bahane ederek istifa edip memleketlerine dönen doktorların bu hareketlerinin Hipokrat yemini ile çelişip çelişmediği konusunda ise ?Hipokrat yemini bizim için geçerlidir fakat kişilerin kendi vicdanlarında ki yeminlerde kendileri için geçerlidir.Annesinin babasının hayatını kurtaracak kişiye kurşun sıkan kişiye bırakın terörist değil insan bile diyemem. Onun için bu kurşunu sıkanlar bir kere daha aynaya bakmalarını öneriyorum. ? şeklinde konuştu?
HABER : C.USTEN / S.ERDOĞAN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı