SÜRÜCÜ ADAYLARI DİKKAT

SÜRÜCÜ ADAYLARI DİKKAT

EHLİYET SINAVLARI DAHADA ZORLAŞACAK

Sürücü Kursları Orta Anadolu Bölgesi Federasyonu Başkan Yardımcısı Münir Borazan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ehliyet sınavların önceki yıllara göre çok zorlaşacağına dikkat çekerek, ?Sürücü adayları eskiden toplu halde sınava tabı tutuluyorlardı. 100-150 metre araç kullanabilen sınavı geçme hakkı kazanıyordu. Herhangi bir ışık, rampa, takip mesafesi, çizgi ve geri park kuralları uygulanmıyordu. Şimdilerde ise ehliyet sınavında kurallara uymayan sürücü adayı hem usta öğretici, hem de sınav komisyonu da ceza alıyor? ifadesini kullanarak gerçek manada kurlarla uygun araç kullanamayan sürücülerin sürücü belgesi almalarının imkansız hale geldiğini vurguladı?.
27 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan ?teorik sınavı´ öncesi haber ekibimiz aracılığı ile sürücü adaylarını uyaran ve dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler veren Sürücü Kursları Orta Anadolu Bölgesi Federasyonu Başkan Yardımcısı Münir Borazan, yazılı sınavın saat 11.00´ de başlayacağını hatırlatarak, ?Sürücü adayları özellikle direksiyon sınavında ehliyet kemerini mutlaka takması gerekiyor. Ayna kontrolü, kalkış sinyali ve rahat kalkışa uyması gerekiyor. Rampada durma ve kalkma yapacak. Rampada geriye kaçıran aracı kesinlikle başarısız olarak kabul edilecek. İki çizgi arası takip edecek. Ve oradaki hız kontrolüne uyması gerekiyor. Bunlara uymayana sınavı başarısız sayılacaktır? ifadelerini kullandı.
Münir Borazan sözlerin devamında ehliyet sınavlarının önceki sınavlara göre çok zorlaştığına dikkat çekerek şunları kaydetti? ?Sürücü adayları eskiden gruplar halinmd sınava tabı tutuluyordu. 100-150 metre aracı kullanıldıktan sonra sınavı geçme hakkı kazanıyordu. Herhangi bir ışık, rampa, takip mesafesi, çizgi ve geri park kuralları uygulanmıyordu. Şimdiki sınav sisteminde uygulanıyor ve ?Sınav Yapıcıları´ da kuralları ihlal etmiş adaya sürücü belgesini imzalayıp verdikten sonra oradaki ?Sınav Yapıcıları denetleyen müfettişler´ bunu rapor ettiği zaman ?sınav yapıcıları´ savunma vermek zorundadır. Bu olaydan sonra ?sınav yapıcı´ bir daha sınav alamıyor. Sürücü adayı sınav esnasında tartıştı. Sürücü adayı bu esnada olumsuz rapor edilerek 4 ay sınava giremiyor. Hem sürücü adayı hem usta öğretici, hem de sınav komisyonu da ceza almış oluyor?
Haber : M.Y.NACAK



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”