SURİYE UYRUKLU KARDEŞLER

SURİYE UYRUKLU KARDEŞLER

YPG DAVASINDAN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

YPG/PYD terör örgütü üyesi oldukları suçlamasıyla hakim önünde hesap veren Suriye uyruklu Muhammed ve kardeşi Dıaaddin Khabbaz'ın, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmalarına başlandı. Mahkeme heyeti duruşma sonunda sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, geçen yıl 25 Ekim'de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlediği operasyonda, Suriye'de terör örgütü bünyesinde silahlı eylemlere katıldığı iddia edilen Suriye uyruklu Muhammed ve Dıaaddin Khabbaz kardeşler, gözaltına alındı. Evde yapılan aramada terör örgütüne ait dokümanlar ele geçirilmişti. Tutuklanan iki kardeş, Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Tercüman eşliğinde savunmasını yapan DıaaddinKhabbaz, "Savaştan kaçıp Türkiye'ye sığındık, emniyet içerisinde yaşamak istiyoruz, hiç suçumuz yok, neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Fransız dil eğitimi alıyordum, kardeşim de öğrenciydi. İstanbul'dan Kayseri'ye geldik, evden işe, işten eve giderdik. YPG saflarına katıldığımı söylediğimi hatırlamıyorum. Murat Karayılan fotoğrafından bilgim yok, o kişiyi ilk kez duydum. Kardeşim de ben de buraya yaşamaya geldik, sığındık, sığındığımız ülkenin arkasından iş çevirmeyiz" şeklinde savunma yaptı.

Muhammed Khabbaz’ da "Hiçbir örgütle ilgim yok. Türkiye'de hangi iş olursa yaptım; çünkü bakmam gereken bir ailem var. Asla ne Suriye'de, ne Türkiye'de bu örgüt ile ilişkimiz olmadı, suçsuzuz, tahliye istiyoruz" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.



Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı