ŞÜKRÜ BOYDAK´IN KIZINA

ŞÜKRÜ BOYDAK´IN KIZINA

SAVCI FETÖ´DEN CEZA İSTEDİ

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Şükrü ile Aliye Boydak´ın kızı olan ve tutuksuz yargılanan Elif Bozdağ hakkında savcı, ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında ünlü işadamlarının bulunduğu 71 işadamı hakkında hazırlanan 316 sayfalık iddianameli davada bir sanık rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetmiş, bir sanık da başka bir dava ile birleştiği için bu davadan tefrik edilmiş ve sanık sayısı 71´den 69´a düşmüştü. 23 Kasım´da görülen davanın son celsesinde mahkeme heyeti bir kısım sanıkların dosyalarının tefrik edilerek, sanıkların tek tek yargılanmalarına karar vermişti. Elif Bozdağ da tek dosyada yargılanmaya başladı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada 39 yaşındaki tutuksuz sanık Elif Bozdağ ile avukatları hazır bulundu.

Boydak kardeşlerin yargılandığı davada tutuksuz yargılanan sanık Murat Bozdağ, eşi Elif Bozdağ´ın yargılandığı davada tanık olarak dinlendi. Tanık Murat Bozdağ, ?147 bin TL Bank Asya hesabın, benim yapmış olduğum bir işlemdi. Eşimin finans işleri ile alakası olmazdı. Eşimin adına ben işlem yaptım, ben yönettiğim için hesaplardan eşimin haberi yoktu. Kar işleri getiren işlerden haberi olmazdı? diye konuştu.

İddianamede yer alan Fethullahçı Terör Örgütü ile irtibatı tespit edilen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı´na, Asya Katılım Bankası A.Ş. nezdindeki hesabından ABD, İsrail, Kanada, Peru ve Avustralya başta olmak üzere farklı ülkelere 2013 yılında 77.900 USD, 2014 yılında 291.930 USD,2015 yılında 225.500 USD transfer gerçekleştirdiği iddiasına da yanıt veren Murat Bozdağ, ?Eşimin kayınvalidesi olan benim annem eşime gelerek onun hesabından Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı´na para yatırmayı, daha sonra ödeyeceğini talep etmiş, eşim de kabul etmiş. Daha sonra annem gelerek eşimden borç olarak aldığı parayı elden bana verdi. Ben oraya neden yatırdığını sormadım? dedi.

Cumhuriyet savcısı tutuksuz sanık Elif Bozdağ hakkında ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatlarının savcının mütalaasına cevap vermek için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 31 Mayıs´a erteledi.


Haber Kaynak : İHA

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı