STK´LAR

STK´LAR

DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

/resimler/2016-7/18/1809312600223.jpg

KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, üyesi bulunan 42 oda ile birlikte 15 Temmuz´da gerçekleşen darbe girişimini kınadı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Birlik Başkanı Ahmet Övüç, milletin iradesine karşı düzenlenen darbeyi, Birliğe bağlı Odalar olarak nefretle kınadıklarını söyledi. Başkan Ahmet Övüç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimiz, emniyet güçlerimiz ve tüm kurumlarımızın etkin koordinasyonu, halkımızın üstün gayreti ve dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış alçak ve hain kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edilmiştir. Aziz milletimiz kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini gösterdiği tavırla net bir şekilde ortaya koymuştur.
İçeride ve dışarıda herkesin Türkiye´de darbeler çağının artık kapandığını ve Türkiye´nin bir gece baskınıyla ele geçirilebilecek bir ülke olmadığını bilmesi gerekmektedir.
Bu vesileyle esnaf ve sanatkar camiası olarak demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin her zaman yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyor, çatışmalarda ve saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm demokrasi şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın.?

ERCİYES TEKNOPARK
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Erciyes Teknopark, darbe girişimini kınayan yazılı basın açıklamasında bulundu.
Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
?Erciyes Teknopark olarak, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasimize karşı haince planlanmış darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Haince planlanmış bu darbe girişimine aziz Türk Milleti, milli iradesine sahip çıkarak en büyük cevabı vermiştir. TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütüne mensup azınlık tarafından girişilen darbe girişimini bastıran yüce Türk Halkı ?Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin Olduğuna? dair son noktayı koymuştur. Bu vesileyle darbe girişimine karşı direnirken hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Türk Milletinin kazanmış olduğu bu zafer tarihe geçecek olup darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının göstergesidir.
Bu hain girişim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin 2023 hedefleri doğrultusunda hız kesmeden ilerlemesine engel değildir. Aksine Türkiye Cumhuriyeti daha da güçlenerek, tek vatan ve tek bayrak olarak ilelebet varlığını sürdürecektir.?


ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, ilçe ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantıda darbe girişimini kınadı.
Kocasinan Ziraat Odası´nda gerçekleştirilen basın açıklamasını, ilçelerin ziraat odası başkanları adına Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş yaptı. Ziraat Odaları olarak her türlü darbenin karşısında olduklarını bildiren Başkan Abdülkadir Güneş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
?Ülkemizde vatan haini şerefsizler tarafından bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Ancak bu şerefsizlere, bu vatan hainlerine Türk Milleti engel olmuştur ve gereken dersi vermişlerdir. FETÖ şerefsizinin itleri bayrağına sahip çıkan, ülkesine sahip çıkan, hükümetine sahip çıkan ve Cumhurbaşkanına sahip çıkan vatandaşlarımızı acımasızca katletmişlerdir. Bu şerefsiz köpekler demek ki Türk Milletini tam olarak tanıyamamışlar. Milletimizden toplanan vergilerle Türk Ordusuna alınan silahları güneydoğuda doğuda terör örgütüne karşı kullanamayan, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen yasa dışı terör örgütlerine karşı kullanamayan şerefsiz hainler maalesef ülkesini, bayrağını, vatanını, milletini seven insanlara, millettin meclisine ve kamu kurumlarına karşı kullanmışlardır. Bizde ziraat odaları ve Çiftçiler olarak bu hain şerefsizlere karşı sonuna kadar devletimizin, hükümetimizin ve milletin adamı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın yanındayız. Bu darbe girişimine karşı bayrağı uğruna, vatanı uğruna, canlarını feda eden şehit olan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bugün sen ben günü değildir. Bugün birlik ve beraberlik olma günüdür. Çok şükür Allah´ımıza hamdolsun bu birlik ve beraberlik mevcuttur. Mevcut olmaya da devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu iş bitti diyene kadar meydanlara gelmeye devam edeceğiz. Türk çiftçisi olarak devletimizin, milletimizin, hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağımızı, gerekirse ülkesi uğruna, devleti ve milleti uğruna canımızı malımızı feda etmeye hazırız. Cenabı Allah ülkemizin ve milletimizin birliğini beraberliğini bozmasın. Bu hain şerefsizlere karşı en güzel cevabı Türk Milleti vermiştir. Türk Milleti tek yumruk olarak ülkesini ve bayrağını sevdiğini göstermiştir. Bu hainlere karşı idam cezasının getirilmesini istiyoruz. Tüm çiftçilerimizi devletimizin, Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer almaya davet ediyoruz. Demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.?
Basın açıklamasına katılan ilçeler ve başkanları şu şekilde: Develi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Murat, Sarız Ziraat Odası Başkanı Mehmet Erkek, Yahyalı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Genç, Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanı Metin Altıparmak, Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant, Sarıoğlan Ziraat Odası Başkanı Burhan Akdoğan, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, Felahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kuzugüden, Akkışla Ziraat Odası Başkanı Sedat Eraslan.

BİRLİK VAKFI KAYSERİ ŞUBESİ
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Birlik Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, Vakıf olarak darbe girişimini kınadıklarını söyledi.
15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin, millet iradesi adına kabul edilemez bir girişim olduğunu belirten Birlik Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, Vakıf olarak darbe girişimini ile buna destek veren güçleri kınadıklarını ifade etti. Konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, şu ifadelere yer verdi:
?Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milli iradeye ve demokrasimize karşı haince planlanmış darbe girişimini ve bu girişime destek veren güçleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Birlik Vakfı Kayseri Şubesi olarak hiçbir gücün millet iradesinin üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha vurguluyoruz.
Haince planlanmış bu darbe girişimine karşı aziz Meclisimiz ivedilikle gerekli tedbirleri almış, darbe girişimi polis gücümüzün desteği ile olaylar çok büyümeden önlenebilmiştir. Türk Milleti de milli iradesine sahip çıkarak meydanlarda birlik ve beraberlik içerisinde darbeci güçlere en büyük cevabı vermiştir. TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütüne mensup azınlık tarafından girişilen darbe girişimini bastıran yüce Türk Halkı ?Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletin Olduğuna?´ dair son noktayı bu şekilde koymuştur.
Tüm bu vesileler ile darbe girişimine karşı direnirken hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, acılı yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.?

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Atattürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi, darbe girişimini kınayan yazılı bir basın açıklaması yaptı.
?Kan pahasına kurulan başta TBMM olmak üzere kamu kurumlarının bombalanması masum insanların ölmesi ya da yaralanması , ordumuzun zaaf içinde gösterilmeye çalışılması , emniyet güçlerinin karşı karşıya getirilmesi kabul edilemez olaylardır. Böyle bir olayın dış destek olmadan yapılamayacağı gerçeğinden hareketle; ülkemizin uluslar arası alanda dostunu düşmanını yeniden tanıması gerekecektir.? ifadelerine yer verilen basın açıklamasında, darbe girişiminin, Atatürk´ün, ?Yurtta sulh cihanda sulh´ sözünün gerçekliğini bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

/resimler/2016-7/18/1810273226326.jpg

GENÇ HUKUKÇULARDAN
DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ
Genç Hukukçular Adakemisi üyesi bir grup avukat, basın açıklaması yaparak, darbe girişimine tepki gösterdi.
Baro Başkanlığı önünde toplanan bir grup Kayseri Barosu avukatı basın açıklaması yaptı. Genç Hukukçular Akademisi adına konuşan Avukat Ercan Avcı, 15 Temmuz´da hukuku ve demokrasiyi hiçe sayan bir grup hain tarafından Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetine karşı darbe girişimi yapıldığı ve bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatarak, "Bizler ülkesini ve milletini seven, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye inanan genç hukukçular olarak, tüm darbelere karşıyız." dedi.
Demokrasi mücadelesine sahip çıkanlara teşekkür eden Avukat Ercan Avcı,
darbe girişimini doğrudan veya dolaylı olarak destekleyen tüm unsurların hukuk önünde hesap vermesi ve gereken cezayı almasını istediklerini sözlerine ekledi.

KALDER KAYSERİ TEMSİLCİLİĞİ
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Kayseri Temsilciliği, darbe girişimini yazılı basın açıklaması ile kınadı.
Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
?Demokrasiyi, milletin iradesini ve toplumsal bütünlüğünü hedef alan hiçbir müdahale kabul edilemez. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması ancak demokrasi ve cumhuriyetin sürdürülmesiyle mümkündür. Ülke olarak yaşadığımız bu zor günlerde bizlere düşen en önemli görev sağduyulu hareket etmek, birlik, beraberlik ve kardeşlikten uzaklaşmamaktır.?

/resimler/2016-7/18/1810448382934.jpg

DİRİLİŞ BAŞKANLARI
DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Diriliş Kayseri İl Başkanı Mahmut Kılınç, darbe girişimini şiddet ve nefretle kınadıklarını söyledi.
Başkan Mahmut Kılınç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
? Fethullahçı terör örgütünün darbe girişiminden bu güne kadar darbeye karşı canı pahasına mücadele eden yüce Türk milletine, emniyet güçlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Ak Partili, MHP´li, CHP´li ve Diriliş Başkanları teşkilatlarına teşekkür ediyorum. İkinci bir emre kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Millete silah doğrultan, silah sıkan, bomba atan ve halkın üzerine tank süren vatan hainleriyle mücadele etmek hepimizin vatandaşlık görevidir. Tüm Diriliş Başkanları olarak, bundan sonraki süreçte de darbe destekçilerinin karşısında duracağımızı bildiririm.?

 

YENİ UFUKLAR DERNEĞİ
DARBECİLERİ LANETLEDİ
Yeni Ufuklar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri darbe girişimini kınadı.
Konuyla ilgili yapılan yazılı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
?Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı girişilen bu darbeyi Yeni Ufuklar Derneği mensupları olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Bu zor günlerde devletimizin ve hükümetimizin yanında yer alarak darbecilerle mücadeleyi destekliyoruz. Her türlü demokrasi dışı girişime karşı olduğumuzu, demokratik ve laik Cumhuriyetimize sahip çıkacağımızıyüksek sesle haykırıyoruz.
Türk milletine, hükümetine ve gazi meclise darbe girişiminde bulunan Fetöcü terör örgütü mensuplarının ve sempatizanlarının ordudan, emniyetten, yargıdan, üniversiteden, millî eğitimden ve her türlü kurumundan temizlenmesi için devletimizin gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz.
Aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, darbecilerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz.?

 

/resimler/2016-7/18/1835194817994.jpg

SAĞLIK MESLEK ODALARI´NDAN
DARBE GİRİŞİMİNE KINAMA
Sağlık Meslek Odaları, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer´in de katıldığı bir toplantı ile darbe girişimini kınadı.
Tabipler Odası´nda yapılan basın açıklamasına Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş katıldı.
Sağlık Meslek Odaları adına açıklamayı yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, ?Türkiye Cuma gecesi ne yazık ki kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde 161 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmış, istenilmeyen çeşitli olayalar meydana gelmiştir? dedi.
Maraş, ?Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara muhatap olmuştur. Türkiye´de demokratik ir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. Türkiye cumhuriyeti böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir? diyerek şu şekilde konuştu:
?Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle bize düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir.
Sağlık meslek odaları olarak temsil ettiğimiz üyelerimiz adına, Kayseri Diş Hekimleri Odası, Kayseri

 


Haber Kaynak : İHA

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”