`SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI` ERÜ`DE TERTIŞILDI

`SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI`  ERÜ`DE TERTIŞILDI

Sevgili İZLEYİCİLER; Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığınca tertiplenen “Sözde Ermeni Soykırımı” paneli gerçekleştirildi.

Fen Fakültesi Dekanlık Katı Konferans Salonu’nda düzenlenen  “Sözde Ermeni Soykırımı” Paneli’ne üniversiteli genç yürekler  yoğun ilgi gösterdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, bütün dünya kamuoyunda sürekli olarak gündeme getirilen ‘Ermeni Katliamı’ ile ilgili olarak bir panel yaptıklarını belirterek, “Biz ilk öğrenci olarak 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesine gittiğimiz zaman bir ‘Ermeni Sempozyumu’ yapıldı. Yurt içinden yurt dışından katılanlar oldu. O zaman Ermenilerin iddiaları güya katledilen Ermenilerin sayısı 500 bin’di. Sonra biz okulu bitirdik asistan ve hoca olduk. Bu katledilen Ermenilerin sayısı 2 milyona çıktı. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Ölülerin sayısı durup dururken artar mı ? Artar tabi rakamlarla oynarsanız artar"değerlendirmesnde  bulundu....

 

Kayseri’nin tamamında Ermeni ve Rum nüfusunun toplam olarak oranı %20 olduğunu hatırlatan Prof. Dr  İnbaşı sözlerinin devamında  geri kalan nüfusdan kimsenin bahsetmediğine vurgulayarak “Kayseri’de hiç Türk yok mu? Hiç Müslüman yok mu?  Soruyorsun kendi kendine. Aynı tarihlerde Osmanlı Vergi kayıtları var. Kayseri’nin %78’i Türk’tür “ifadelerini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Yahya Bağçeci ise  “Ermeni Meselesinin Uluslar arası bir sorun olarak ortaya çıkış süreci” konulu sunumunda Ermeni lobisinin Türkiye Cumhuriyeti`ni uluslar arası anlamda zor durumda bırakmak amacıyla faaliyette bulunduklarını ifade ederek, şunları kaydetti... “ biz de bir nevi kendimizi savunmak amacıyla  bu tarih 22 nisan bu da   işin ne kadar siyasi bir boyut kazandığını göstergesidir. Biz yine de işin içinden sıyrılıp objektif bir şekilde bu mesele nedir. Nasıl ortaya çıkmıştır. Tarihte gerçekten neler olmuştur. Ve neden sonuç ilişkisi kurmaktır. Ermeni meselesinde bu çok önemlidir”

 



Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi