SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANDI

SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANDI

6’ıncı defa kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasıyla başlayan Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları, 19 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen program ile devam etti. Programa, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mükremin Sürücü, Sosyal Güvenlik çalışanları ve davetliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mükremin Sürücü, “Kurumumuzda hizmetlerin kalitesini arttırmak ve bilgi işlem teknolojilerini en üst düzeyde kullanabilmek için yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde işlemler kısa bir sürede neticelendirilebilmekte ve vatandaşlarımız müdürlüklerimize gelmeden kurumumuzla ilgili bilgilerini Türkiye.gov.tr sitesinden PTT’den alınacak e-devlet şifresiyle veya kurumumuz web sitesinin e-hizmetler menüsünden öğrenebilmektedirler. Bu sitelerden aldıkları aylık miktarı, varsa kesinti miktarı, muayene ücretleri, sigortalı gün sayıları hakkında bilgi alabilmekte, aylık aldığı banka değişikliği gibi işlemleri kendileri yapabilmektedir” diye konuştu.
Sürücü, “Vatandaşlarımıza daha mutlu ve güvenli bir gelecek ortamı oluşturulabilmesi için başta işverenlerimiz olmak üzere tüm kesimlerden kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet bekliyoruz. Kayıtlı istihdam arttıkça kurum kaynakları artacak, buna paralel olarak sunduğumuz hizmetlerin de kalitesi yükselecektir” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, “2002 yılı öncesindeki Türkiye’nin fotoğrafına bakacak olursak o zaman çok sıkıntılar içerisinde bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Her şeyden önce hastanedeki hastaların doktora ulaşabilmesi büyük bir sıkıntı idi. Değişik kurum ve hastanelerde hizmet alınamaz ve bir tarafı eksik kalan bir hizmet alınabilirdi. Hastanelerde kuyruklar son derece ilerlemiş bir vaziyetteydi ama biz bunları aştık ve sistemi düzenledik” şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da konuşmasına, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayı kınayarak başladı. Öksüzkaya, “Saldırıda hayatını kaybeden 46 vatandaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Yüzden fazla yaralı vatandaşımız var onlara da acil şifalar diliyorum. Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen hem içeride hem de dışarıda hain insanlar var. Bunlara insan demek yakışmıyor. Bunlar insan olamazlar çünkü dışarıda masum insanlar katledecek kadar cani olanlara insan denmez. Bunlara insan demiyorum” açıklamasında bulundu.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye nüfusunu kapsadığını belirten Öksüzkaya, “Bugün Sosyal Güvenlik Haftamızın başlangıcı Kayserimiz’de de bir dizi etkinlikler var. değerli il müdürümüz çalışmalarını yaptılar. Gerçekten Sosyal Güvenlik Kurumu hem Türkiye’de yüz akı kurumlarımızdan bir tanesi hem de bütün nüfusumuzu kapsayan bir kurumdur. 75 milyon insanımızın tamamını kapsayan bir kurumdur. Bu kurum bu nedenle son derece önemlidir” diye konuştu.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik