PARALEL POLİSİN KIZINA GÖZALTI

PARALEL POLİSİN KIZINA GÖZALTI

SOSYAL MEDYADA KAYSERİ´DE BOMBALI ARAÇ OLDUĞU SÖYLENTİLERİNİ YAYAN İSİM YAKALANDI

Geçtiğimiz hafta sonu sosyal medyadaki bazı hesaplarda 63 plakalı bomba yüklü bir aracın Kayseri´de patlatılacağı söylentisini yayarak korku yaratan kişi tespit edildi. Siber Şuçlar Şube Müdürlüğü´nün yaptığı çalışmalar sonrasında sosyal medyada bu paylaşımları müstear bir simge ile yayan kişinin Emniyet teşkilatından paralel yapıya mensup olduğu için atılan bir polis memurunun 23 yaşındaki kızı olduğu öğrenildi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde 63 plakalı bomba yüklü bir aracın Kayseri´de kalabalığın olduğu yerlerde patlatılacağı söylentilerini ortaya atan şahıs yakalandı?
Bazı sosyal medya ağlarında Kayseri´de bombalı araç paniği yaratmaya çalışan kişiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatı çerçevesinde Emniyet Siber suçlar Şube Müdürlüğü´nce bir dizi çalışma başlatıldı. Siber suçların ulaştığı bilgilere bağlı olarak, diğer birimlerinde desteği ile Savcılığın talimatı çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonda ilginç bir isim gözaltına alındı.
Paralel yapıyla bağlantılı olduğu için daha önce emniyet teşkilatından uzaklaştırılan eski bir polisin 23 yaşındaki kızının hayali bombalı araç söylentilerini yaydığı ve korku yaratmak için kamuoyunu etkilemeye çalıştığı öğrenildi.
Savcılığın talimatı ile gözaltına alınan 23 yaşındaki zanlının kamuoyunu infiale sürüklemek,korku yaratarak terör örgütlerinin hedefine hizmet etmek gibi suçlamayla ifadesi alınacak?
Vali Orhan Düzgün imzalı geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamada vatandaşların kesinlikle bu tür söylentilere itibar etmemesi , bu konuda yetkili mercilerle yapılacak açıklamaların dikkate alınması istenmişti.
Güvenlik yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları değerlendirmede, ?Kayserili vatandaşlarımız müsterih olsun. Onların huzur içerisinde yaşamaları için 24 saat kesintisiz görev yapıyoruz. İlimizde asayiş ve huzuru bozabilecek her türlü olası olaylara karşı gerekli tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın kesinlikle asılsız dedikodulara itibar etmemesi ve hayatlarını normal olarak sürdürmeleri gerekmektedir.Şüphelendikleri her hangi bir husus olması halinde de 155´e haber vermeleri yeterlidir? denildi.



Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor